Napi eszpresszó: a Dimension Data is WT csapat lesz

Napi hírösszefoglalónk szereplői a World Tour illetőleg a pro-kontinentális mezőny, Robert Power valamint Tom Danielson

Teljes a jövő évi World Tour csapatok mezőnye

A várakozásoknak megfelelően a dél-afrikai Dimension Data csapata kapta meg tizennyolcadikként a World Tour licence-t, így immáron teljessé vált a 2016-os első osztály csapatainak névsora.

„Hihetetlen! Habár számítottunk rá, mégis hihetetlen, hogy megkaptuk a licence-t. Nagyon keményen dolgoztunk az elmúlt évek során azért, hogy ez az álom beteljesülhessen. Az edzőtáborban kaptuk a hírt, amely természetesen felvillanyozta a csapatot, mondhatnám, hogy ennél jobb motiváció nem is szükségeltetik számunkra” – mondta Douglas Ryder csapatvezető.

A 2016-os idény World Tour csapatai:

- Ag2r La Mondiale 

- Astana Pro Team

- BMC Racing Team

- Cannondale Pro Cycling Team

- Dimension Data

- Etixx-QuickStep 

- FDJ

- IAM Cycling 

- Lampre-Merida

- Lotto Soudal

- Movistar Team

- Orica-GreenEdge

- Team Giant-Alpecin

- Team Katusha

- Team Lotto NL-Jumbo

- Team Sky

- Tinkoff 

- Trek Factory Racing

Eddig 19 másodosztályú csapat került bejegyzésre, négyen még várnak a végső döntésre

Jelen pillanatban 19 másodosztályú csapat rendelkezik licenccel, miután az első hiánypótlás során a svájci Roth-Skoda és a dán Cult Energy-Stölting Group is benyújtotta a szükséges papírokat. Ellenben négy csapat még mindig a levegőben lóg, nekik december közepéig van lehetőségük a hiánypótlásra. Az olasz Bardiani-CSF illetőleg a Southeast, a lengyel CCC Sprandi Polkowice valamint a francia Direct Energie csapatainál még mindig hiányosságokat tapasztalt az UCI.

A 2016-os idény pro-kontinentális csapatai:

- Androni Giocattoli

- Bora-Argon 18

- Caja Rural-Seguros RGA

- Cofidis, Solutions Credits

- Cult Energy-Stölting Group

- Delko Marseille Provence KTM

- Drapac Professional Cycling

- Fortuneo-Vital Concept

- Funvic Soul Cycles-Carrefour 

- Nippo-Vini Fantini

- ONE Pro Cycling 

- Roompot Oranje Peloton

- Roth-Skoda

- Rusvelo

- Team Novo Nordisk 

- Topsport Vlaanderen-Baloise 

- UnitedHealthcare Professional Cycling Team 

- Verva Activejet Pro Cycling Team

- Wanty-Groupe Gobert 

Veszélyben az egyik legnagyobb ausztrál tehetség pályafutása

A fiatal ausztrál tehetség Robert Power 2016-ban kezdené meg profi pályafutását az Orica-GreenEDGE színeiben azonban sajnálatos módon az első tüzetes orvosi kivizsgálás egy ritka csontvelő betegséget állapított meg nála. A mindössze húsz esztendős siheder eddigi karrierje során nyert már Giro Valle di Aosta szakaszversenyt, de volt második a híres Tour de l’Avenír összetettjében is.

„Negyven éve dolgozom a sportban, de ilyen esettel még sohasem találkoztam. Ez a betegség még a könyvekben is apró betűvel van szedve, annyira ritkaságszámba megy. A csontjának egy része jelenleg olyan mintha meg lenne zúzódva, ellenben Robert semmilyen fájdalmat sem érez, mondhatni nem is érzékel a dologból semmit, habár a nyár folyamán volt egy hosszabb ideig fennálló térdsérülése. Bízunk benne, hogy kezelni tudjuk a dolgokat, és Ausztrália egyik legnagyobb tehetsége folytathatja a pályafutását” – mondta Dr Peter Barnes a GreenEDGE csapatának orvosa.   

Tom Danielson bízik benne, hogy tisztára moshatja a nevét

Tom Danielson megtörte hallgatását és az egyik ismert kerékpáros oldalnak nyilatkozott doppingesetét érintően. Mint ismeretes Danielsont a Utahi Körverseny előtt értesítették, hogy szervezetében egy versenyen kívüli ellenőrzés során szintetikus tesztoszteront találtak. A szer jelenlétét a B-próba is megerősítette, így jelen pillanatban eltiltásra számíthat, ami egyben a pályafutása végét is jelentené.

„Mérges vagyok és frusztrált. Egyszerűen nem értem, hogy mi történhetett, mivel én nem tettem semmi olyat, ami tiltott lenne. Bízom benne, hogy hamarosan tisztázódnak a dolgok, és tovább versenyezhetek” – nyilatkozta kissé ingerülten Tom Danielson.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes