Napi eszpresszó: Chaves a Giro-Vuelta duplát nézte ki magának

Napi hírösszefoglalónk szereplői Esteban Chaves, Alessandro Petacchi, Rinaldo Nocentini, Loic Vliegen valamint Sacha Modolo

Esteban Chaves a Giró-Vuelta kettősét veszi célba 2016-ban

Az Orica-GreenEDGE kolumbiai tehetsége Esteban Chaves a Giro d’Italia valamint a Vuelta Espana kettősén áll rajthoz a 2016-os idényben, míg 2017-ben már a Tour de France-on elérhető lehető legjobb eredményre fókuszálna.

„Nagyon tetszik a jövő évi Giro útvonala, pláne úgy, hogy szinte nem is lesz transzfer a szakaszok között, habár Hollandiában kezdődik a viadal, de értelemszerűen Olaszországban már minimális különbségek lesznek a rajt illetve a célállomások között. Az útvonalban nagyon kemény szakaszok vannak, amelyek kedveznek a magam fajta hegyimenők számára. Érdekes lesz az a nap, amikor 2500 méter felé megyünk, talán ott még hó is vár majd ránk. Hasonlóan kedvezhet nekem a jövő évi Vuelta Espana is” – nyilatkozta Chaves.

Alessando Petacchi élvezi nyugdíjas éveit

Alessandro Petacchi nem bánta meg azon döntését, hogy a visszavonulás mellett döntött. Az egykori sprinterlegenda az idei Giro d’Italiát követően döntött úgy, hogy 41 esztendős korában felhagy a profi kerékpározással. „Ale Jet” az utolsó évét a Southeast pro-kontinentális csapatánál töltötte, de korábban megfordult a Fassa Bortolo, a Milram, az LPR Brakes, a Lampre és az Omega Pharma-Quick Step soraiban is.  2005-ös Milánó-Sanremo győzelme mellett pályafutása során nem kevesebb, mint 48 etapsikert gyűjtött a három nagy körverseny során.

„Nem nosztalgiázom, mondhatni, hogy a legjobbkor hagytam abba. Élvezem a hétköznapokat a családom társaságában, az, hogy immáron nap, mint nap én vihetem a fiam iskolába pótolhatatlan élmény. Feleségemmel Anna-Chiarával egy állatmenhelyet működtetünk, rengeteg kutyát és macskát mentünk meg az elaltatás elől. Közben persze próbálok a kerékpársporttól sem elszakadni, januárban vizsgázom, edző leszek és talán idővel sportigazgató” – mondta Petacchi.     

Rinaldo Nocentini továbbra is csapat nélkül

Az idei átigazolási piac legnagyobb talánya Rinaldo Nocentini, aki szinte biztos, hogy elhagyja a francia AG2R La Mondiale csapatát, ellenben még sehová sem írt alá. A pletykák szerint a 38 esztendős veterán a Lampre-Merida, IAM Cycling, Caja Rural-Seguros RGA trióval áll tárgyalásban. Nocentini a 2009-es Tour de France során viselhette a sárga trikót, míg összetettben az előkelő 12. helyet csípte el.

Loic Vliegen sikeres szívműtéten esett át

A BMC fiatal belga kerékpárosán sikeres szívműtétet hajtottak végre, miután kiderült, hogy egy veleszületett rendellenesség miatt nem működik rendesen a vérkeringése. Vliegen idén csatlakozott az amerikai csapathoz, amelyhez a 2017-es idény végéig köti szerződés. A rutinszerű beavatkozás sikeres volt, így semmilyen akadálya sincs annak, hogy a kerekes a jövő év során teljes értékű tagja legyen a csapatnak.

Sacha Modolo nyerte a Hainani Körversenyt

A Hainani Körverseny utolsó 119 kilométeres penzuma Wuzhishan illetőleg Xinglong városa között zajlott. A rajtot követően mindössze egyetlen emelkedő nehezítette a kerekesek dolgát, így végül ez a szakasz is a sprintereknek kedvezett. A mezőnyhajrát az ausztrál Brenton Jones (Drapac) nyerte meg Fabio Silvestre (Trek Factory Racing) illetőleg Benjamin Giraud (Marseille 13-KTM) kettőse előtt.

Összetettben a királyszakaszon magát fantasztikusan tartó Sacha Modolo (Lampre-Merida) diadalmaskodott a kazah Andrey Zeits (Astana) valamint Julien El Fares (Marseille 13-KTM) ellenében. A pontversenyt szintén Modolo, a hegyi összetettet El Fares, míg a csapatversenyt a kazah Astana nyerte.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes