Napi eszpresszó: Contador elhagyhatja a pisztolylövést

Napi hírösszefoglalónk szereplői Alberto Contador, Matthew Goss, Davide Formolo, Mark Cavendish valamint Nacer Bouhanni

Contador elhagyhatja pisztolylövéses ünneplését

Alberto Contador nem véletlenül kapta az „ El Pistolero” becenevet, miután győzelmeit általában egy-egy pisztolylövésre emlékeztető kézmozdulattal ünnepli. A sajnálatos párizsi terrorcselekmények okán azonban már most szinte biztossá vált, hogy a jövő évi Tour de France során nem láthatjuk majd a megszokott gesztust a Tinkoff kerékpárosától.

„Ez egy tragédia a francia nép számára, amely ugyan nincs összefüggésben a sporttal, de néhány éve ugyanezt éltük át Spanyolországban, így kötelességünk szolidaritást vállalni a francia emberekkel” – nyilatkozta Contador.

Matthew Goss éhes a sikerre

Az ausztrál Matthew Goss készen áll arra, hogy több évnyi vegetálás után visszatérjen az elit kerékpárosok közzé. A Milánó-Sanremó 2011-es győztese közel két éve nem nyert semmit, ám a 2016-os idény tekintetében eltökélt, a One Pro csapatának színeiben szeretne újfent a legjobbak között szerepelni.

„Nagyon fontos lesz a pályafutásom szempontjából a következő év, és ezzel teljes mértékben tisztában is vagyok. Éhes vagyok a sikerre, melynek érdekében apait-anyait bele kell adnom. A One Pro egy egészen más stílusú csapat lesz, mint amilyen az Orica vagy éppen az MTN-Qhubeka volt. A szezon első része a tagok összeszoktatásáról szól majd. Személy szerint én még mindig ugyanaz a kerékpáros vagyok, mint aki Milánó-Sanremó megnyerése előtt voltam. A célom egyértelmű, vissza akarok találni a győzelem útjára” – nyilatkozta határozottan a 29 esztendős ausztrál kerékpáros.  

Davide Formolo nyerte a Coraggio e Avanti díjat

Az olasz sportigazgatók által megszavazott Corraggio e Avanti díjat ezúttal a Cannondale-Garmin fiatal kerékpárosa Davide Formolo kapta, aki az idei Giro d’Italia La Spezia-i szakaszán aratott sikerével érdemelte ki a megtisztelő címet. A toszkán rendezvény további díjazottjai voltak Marta Bastianelli, Franco Gini és Giuseppe Martinelli.

Cavendish: hatalmas lehetőségek rejlenek ebben a csapatban

Első összetartását tartja Dél-Afrikában a jövő évben már Dimension Data néven futó gárda. Természetesen Fokváros egyik legnagyobb rádiója nem is választhatott volna mást reggeli műsorának vendégének, mint Mark Cavendisht.

„A csapatnak fantasztikus a története, ami mellett egy olyan gyökérbe kapaszkodik, amelyre igenis lehet építeni. Néhány év alatt a kerékpársport egyik legmeghatározóbb csapatává nőtték ki magukat. Mondhatni, hogy Douglas Ryder egy helyi klubcsapatból építette fel ezt a világszínvonalú gárdát. Hatalmas lehetőségek rejlenek ebben a csapatban. Az, hogy közben az alapítványon keresztül a hátrányos helyzetű gyermekeket is segítjük, leírhatatlan érzése. Egy teljesen másfajta pluszt ad hozzá az ember értékrendjéhez, még úgy is, hogy lényegében még meg sem kezdődött a következő idény. Dél-Afrika csodálatos hely, boldog vagyok, hogy itt lehetek” – mondta Cavendish a helyi rádió adásában.  

Bouhanni természetesen ökölvívással töltötte a szabadságát

Általában november végén kezdik meg a felkészülést a kerékpárosok a következő idényre, s nincs ezzel másképp a Cofidis első számú sprintere Nacer Bouhanni sem. Habár Bouhanni idénye elég nehezen alakult, későn jött formába, majd bukás miatt ideje korán feladta a Tour de France-t és a Vuelta Espanát is, végül azért tizenegy győzelemig csak eljutott. Az egykori bokszoló hathetes pihenőjének egy részét stílusosan Daouda Sow olimpiai érmes ökölvívó iskolájában töltötte, ahol rengeteget kesztyűzött honfitársaival.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes