Napi eszpresszó: Contador segíti a gaboni válogatottat

Napi hírösszefoglalónk szereplői Alberto Contador, Igor Anton, Erik De Vlaeminck, Richie Porte valamint Jean-Christophe Peraud

Alberto Contador támogatásával készül a gaboni kerékpáros válogatott

Évről-évre Gabon ad otthont a legnagyobb presztízzsel bíró afrikai kerékpáros szakaszversenynek, a 2.1-es besorolással bíró La Tropicale Amissa Bongo viadalának. A gaboni kerékpáros válogatott Alberto Contador támogatásával érkezett a minap spanyolországi edzőtáborába, ahol nem más irányítja felkészülésüket, mint a legendás Abraham Olano. Az afrikai kerékpárosok a Contador utánpótlássor által is használt Spezialized kerékpárokkal készülhetnek, sőt mezeket is az ifjoncoktól kaptak.

„Sokat kell még tanulniuk, ami nem is csoda az eddig megszokott rövid intenzitású edzéseiket látván. Reménykedünk benne, hogy a következő negyvenöt nap meghozza majd az eredményét, habár a Tropicale Amissa Bongo egy koránt sem könnyű verseny” – mondta Fran Contador, Alberto testvére.

Igor Anton is a Dimension Data csapatánál folytathatja

Sokak meglepetésére a kiváló baszk hegyimenő, Igor Anton még mindig szerződés nélkül tengődik a 2016-os idény tekintetében. Az idei szezont a Movistar csapatánál töltő kerekes mondhatni felemás idényt futott, hisz megnyerte az Asztúriai Körversenyt, azonban az év végén mégsem kínáltak neki hosszabbítást. Az első World Tour idényére készülő Dimension Data kerete jelenleg huszonhat versenyzőt tömörít, ám a legfrissebb hírek szerint Anton lehet a huszonhetedik, egyben utolsó igazolásuk.

„Reménykedem benne, hogy egy olyan csapatnál folytathatom, melynek színeiben a legmagasabb szinten versenyezhetek. Nem mondanám, hogy csalódást keltő lett volna az elmúlt két szezon, mivel elsődlegesen csapattársaim segítése volt a feladatom, amely munkát véleményem szerint elfogadhatóan végrehajtottam. Vannak ajánlataim, azonban mint ahogy mondtam, szeretnék a legmagasabb szinten maradni” – nyilatkozta bizakodóan Igor Anton.

Hetven éves korában elhunyt Erik De Vlaeminck

Az egykori belga cyclo-cross legenda Erik De Vlaeminck évek óta súlyos betegségek tömkelegével küzdött, amelyek megnehezítették hétköznapjait. A többek között Alzheimer-kórban is szenvedő egykori kerékpárost hetvenéves korában érte utol a halál. Roger De Vlaemick testvére, hétszeres cyclo-cross világbajnok és négyszeres nemzeti bajnok, mondhatni, hogy ténylegesen is a szakág koronázott királya. Mindemellett nyert szakaszt a Tour de France-on valamint több ízben is dobogóra állhatott a legnagyobb tavaszi klasszikusok során.

Ochowicz szerint Porte alkalmas arra, hogy nagy körversenyt nyerjen

Mint az már köztudott az ausztrál Richie Porte a Sky csapatát elhagyva a BMC mezét ölti magára a 2016-os idényben. A csapatvezető Jim Ochowicz szerint a tazmán kerekesben megvan az a mentalítás, hogy megnyerjen egy olyan nagy háromhetes körversenyt, mint például a Tour de France.

„Ami a múltban történt, azt a múltban is kell hagyni. Vannak győztes egyéniségek, és vannak vesztes típusok. Richie a balszerencsés egyéniségek közzé tartozik. A kvalitásai megvannak ahhoz, hogy megnyerjen egy nagy körversenyt. Jól bírja az emelkedőket és kiváló időfutammenő. A 2016-os Francia Körverseny pedig pont erről a két pontról szól majd” – nyilatkozta Ochowicz. Az már szinte bizonyos, hogy Porte  nem áll rajthoz a Giro d’Italián, formáját a Tour de France-ra próbálják időzíteni.   

Peraud: ha dobogóra állhatok a Girón, akkor visszatérek 2017-ben is

Jean-Christophe Peraud sokakat meglepett azzal, hogy 2014-ben a Francia Körverseny összetettjének második helyén zárt. A 2015-ös idénye ezzel szemben katasztrofálisnak mondható, habár a Criterium Internationalt sikerült megnyernie. A 2016-os év céljai már most egyértelműek számára, minden erejével a Giro d’Italiára kíván összpontosítani, amelyen korábban még sohasem állt rajthoz.

„Morálisan szeretném olyan helyzetbe hozni magam, hogy a Giro mellett legyen esélyem ott lenni a riói olimpiai játékokon is. Motivált vagyok, sokat gondolkodom azon, hogy mit és hogyan is kellene csinálnom. Először fogok rajthoz állni a Giro d’Italián, ahol Domenico Pozzovivóval fogjuk vezetni a csapatot. Az álmom, hogy dobogóra állhassak, ha ez sikerül, akkor talán visszatérek a 2017-es idényben is, ellenben valószínűleg a jövő évi lesz az utolsó szezonom” – mondta az egykori hegyikerékpáros Peraud.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes