Napi eszpresszó: de Marchi 2016-ban a Giróra fokuszálna

Napi hírösszefoglalónk szereplői Alessandro de Marchi, Peter Sagan, Jesse Sergent, a Hainani körverseny valamint Tino Thömel

Alessandro de Marchi a Giro d’Italiára fekteti a legfőbb hangsúlyt 2016-ban

Mondhatni, hogy felemás idényt produkált a BMC kerekese Alessandro de Marchi a 2015-ös évadban, miután hosszasan elhúzódó achilles sérülése, folyamatosan hátráltatta az idény első felében. Aztán a Spanyol Körverseny 14. szakaszán nem várt győzelmet aratott, amely mondhatni, hogy megmentette az évét. Természetesen a sikeren felbuzdulva jövőre, már sokkal komolyabbak a tervek az olasz kerekes fejében.

„A Vueltán aratott szakaszgyőzelem volt eddigi pályafutásom legszebb, és legfontosabb sikere. Kellemes meglepetés volt még számomra is ez a győzelem, hisz összességében nagyon kevés versenynappal a lábamban álltam oda a Spanyol Körverseny rajtvonalához. Remélem, hogy ebből építkezve 2016-ban újult erővel indulhatok hazám körversenyén a Girón, amelyet a legfőbb célként tűztem ki magam elé. Meglátjuk, hogy miként teljesítek, ennek fejében pedig akár a Tour de France, akár az olimpia is képbe kerülhet” – mondta bizakodva de Marchi.

Peter Sagan világbajnoki győzelmét választották a szezon legjobb pillanatának

A francia L’Equipe magazin több kritériumot is figyelembe véve Peter Sagan a richmondi világbajnokságon aratott győzelmét választotta a 2015-ös idény legkiemelkedőbb, legszebb pillanatának. A napilap a Saitama kritérium viadala előtt kérte ki számos, az eseményen résztvevő kerékpáros véleményét, így többek között John Degenkolb, Chris Froome és Romain Bardet is letette a voksát.

„Mindenki tudta, hogy egyetlen nagy támadás döntheti el a 2015-ös világbajnokság sorsát. Tudtuk, hogy mi következik, mégsem tudott senki sem Sagannal menni. Számomra felejthetetlen pillanat marad a megindulása, megérdemelten nyerte meg a szivárványszínű trikót” – vélekedett a szlovák győzelméről a Giant-Alpecin kerekese John Degenkolb.

Jesse Sergent az AG2R La Mondiale színeiben folytatja

Az új-zélandi Jesse Sergent két éves megállapodást kötött az AG2R La Mondiale csapatával, így az elmúlt két esztendőt a Trek Factory Racing színeiben töltő kerékpáros Franciaországba teszi át székhelyét.

„Az AG2R la Mondiale csapata elsősorban agresszív, támadószellemű taktikájáról ismert, amely tökéletesen passzol a versenyzői felfogásomhoz. Nagyon örülök, hogy a jövőben ennek a csapatnak képezhetem a részét, már nagyon várom a 2016-os idény rajtját” – nyilatkozta Sergent.

A Hainani Körverseny is szeretne World Tour viadallá válni

Jelenleg is zajlik a kilencszakaszos Hainani Körverseny, amely kiemelt kategóriás státuszából rövid időn belül szeretne a World Tour naptár részévé válni. A viadalra Kína egyik legszebb és legtisztább levegőjű szigetén kerül sor, s habár emelkedők is találhatóak a természeti értékeit nézve sem szegény környéken, a verseny nagy része mégis a sprintereknek kedvez.

„Egyértelműen az a célunk, hogy a legjobb versenyek közzé tartozhassunk, ellenben konkrét csatlakozási időpontról jelen pillanatban még nem beszélhetünk. Megkerestük a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség illetékeseit az ügyben, a tárgyalások már folynak, de ez egy hosszadalmas folyamat, hisz több kritériumnak is eleget kell tennünk. Nem akarjuk elsietni a dolgokat, lépésről-lépésre kívánunk haladni, egy olyan versenyt akarunk létrehozni, ami stabilan a részét képezheti a legmagasabb presztízzsel bíró kerékpáros naptárnak” – mondta Wang Xiangzhou versenyigazgató.

Tino Thömel nyerte a Hainani Körverseny hetedik szakaszát

Folytatódott a sprinterek hegemóniája a Hainani Körversenyen. A hetedik szakasz során Sanya és Dongfang között 165,7 kilométer várt a mezőnyre, a penzum elején néhány nehezebbnek mondható emelkedővel. Mindezek ellenére a hajrához közeledve újfent összerázódott a mezőny, így jöhetett a sprinthajrá, amelyet a német Tino Thömel (RTS-Santic) nyert meg Jakub Mareczko (Southeast) illetőleg Andrea Palini (SkyDive Dubai) ellenében. A királyszakaszt megelőzően így összetettben továbbra is Sacha Modolo (Lampre-Merida) vezet.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes