Napi eszpresszó: fekete szerződések Olaszországban

Napi hírösszefoglalónk szereplői az olasz fekete szerződések, a 2018-as Tour rajt, a belga labdarúgó válogatott bringások ihlette meze, Rohan Dennis valamint Adrien Niyonshuti

Fizetnek az olasz versenyzők azért, hogy versenyezhessenek?

A Corriere dello Sport újságírója Marco Bonarrigo érdekes témát húzott elő, miszerint számos olasz versenyző fizet azért, hogy versenyezhessen, sőt egyes viadalok indulási jogát még külön is meg kell vásárolniuk. Bonarrigo szerint arra is bizonyítékai vannak, hogy a kerekesek állszámlákra kapják a fizetéseiket, amelyeknek nagy részét szintén vissza kellett fizetniük a munkaadójuk számára. A cikkben megnevezett három olasz pro-kontinentális csapat az Androni-Sidermac, a Bardiani-CSF valamint a Southeast vezetői természetesen tagadják a vádakat, azonban az egyik magát megnevezni nem kívánó ügynök megerősítette, hogy csapatonként legalább 15 olyan kerékpáros van, akivel szemben így járnak el.

2012-ben az egyik legkomolyabb olasz tehetségként tartották számon Matteo Mamminit, aki csak abban az esetben lehetett volna profi, ha bevásárolja magát az egyik csapatba. Ennek az ára 50.000 Euróba került volna. Mammini felvette a kölcsönt, ám azt inkább egy üzleti vállalkozásba fektette, így felhagyott a kerékpározással. Sokan azonban mind a mai napig fizetnek a versenyzésért.

12 millió Eurót adna Dánia a 2018-as Tour rajtjáért

A dán TV2 televízió hírei szerint Koppenhága bejelentkezett a 2018-as Francia Körverseny rajtjáért, amelyért mintegy 12 millió Eurót fizetne a versenyt szervező ASO-nak. A megkeresés olyannyira komoly, hogy Christian Prudhomme versenyigazgató a hónap végén a skandináv országba utazik, ahol találkozik Lars Lokke Rasmussen miniszterelnökkel. A tervek szerint a koppenhágai prológon kívül a második szakasz Roskilde és Odense, míg a harmadik etap Vejle és Sønderborg között vezetne. Mint arra emlékezhetünk Dánia korábban már otthont adott egy nagy körverseny rajtjának, hisz a 2012-es Giro d’Italia Herning városából rajtolt.

Bringa ihlette mezben a belga focisták  

Az ország kerékpáros kultúrája gyanánt, egy a bringásmezek ihlette szerelésben játszik majd a belga labdarúgó válogatott a jövő évi franciaországi Európa-bajnokságon. A mezek keresztben található a nemzeti trikolór éppúgy, mint egy bajnoki kerékpáros mezen. A válogatott egyik erőssége Vincent Kompany hatalmas kerékpárőrült, az elmúlt időszakban volt is lehetősége találkoznia az ország élő legendájával Eddy Merckx-el.

Rohan Dennis az év kerékpárosa Ausztráliában

Rohan Dennis a BMC kerekese nyerte a Sir Hubert Opperman díjat Ausztráliában, amely nem más, mint az év kerekesének járó díj. Dennis az év elején megnyerte a Tour Down Under viadalát, új egy órás világrekordot állított fel, viselte a sárga trikót a Touron, zárásként pedig csapat-világbajnoki címet szerzett a BMC sorával a richmondi kerékpáros világbajnokságon.

„Nem gondoltam volna, hogy a karrierem ilyen korai szakaszában megnyerem ezt a címet. Azt hittem, hogy erre csak akkor lesz lehetőségem, ha esetlegesen nyerek egy nagy körversenyt. A jövőre nézve nem változnak a terveim. Szeretnék időfutam bajnok lenni januárban, majd jól szerepelni a Touron és a riói olimpiai játékok során” – nyilatkozta elégedetten Dennis.

Adrien Niyonshuti hosszabbított a Dimension Data csapatánál

A ruandai olimpikon Adrien Niyonshuti immáron nyolcadik évét kezdi Afrika legkomolyabb kerékpáros csapatánál, ezzel továbbra is ő a klub legrégebbi láncszeme.

„Nagyon örülök, hogy továbbra is ennek a csapatnak a színeiben versenyezhetek. Ez egy hatalmas inspiráció számomra. Nagyon bízom benne, hogy megkapjuk a World Tour licencet, ezzel pedig az első ruandai kerékpáros lehetek, aki a legmagasabb osztályban teker” – mondta boldogan Niyonshuti.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes