Napi eszpresszó: Ferrand-Prevot kihagyja a cross idényt

Napi hírösszefoglalónk szereplői Pauline Ferrand-Prevot, Peter Sagan, a CCC Sprandi Polkowice csapata, Ed Clancy valamint Fernando Gaviria

Ferrand-Prevot sérülés miatt kihagyja a teljes cyclo-cross idényt

A francia Pauline Ferrand-Prevot térdsérülése következtében kihagyja a teljes cyclo-cross idényt, ezzel bizonyosság vált, hogy a szakág regnáló világbajnoka nem tudja megvédeni címét. A 23 esztendős kiválóság edzés közben bukott csúnyán, minek következtében eltört a sípcsontja. A Rabobank-Liv csapatának közleménye szerint a versenyző felépülése legalább hat hetet vesz igénybe.

Peter Sagan Belgiumban kezdte meg a felkészülését

Azt követően, hogy november elején gyorsan bekötötték a fejét, a regnáló világbajnok Peter Sagan Belgiumban kezdte meg az alap-állóképességi edzéseket. A szlovák kerékpáros hét napot tölt el a kerékpársport Mekkájában Peter Lagrou csapatorvos valamint Sabine Lion fizioterapeauta társaságában.   

„Peter egy fantasztikus idényt tudhat maga mögött, melynek során világbajnok lett és a Tour de France zöld trikóját is sikerült elhódítania. Azért vagyunk itt, hogy megnézzük a csípője illetőleg a térde által elbírt terhelést. Peter még mindig egy kiforratlan tehetsége a tavaszi klasszikus egynaposoknak. A célunk, hogy 2016-ban végre ott is sikerüljön számára a várt áttörés” – nyilatkozta Lagroua a terveket illetően.

Végleges a CCC Sprandi Polkowice jövő évi kerete

Habár a lengyel CCC Sprandi Polkowice csapata hivatalosan még nem kapta meg a másodosztályú, azaz a pro-kontinentális besorolást, a gárda a tegnapi nap folyamán véglegesítette jövő évi keretét. A sor 27 versenyzővel vág neki a következő szezonnak, közte az elnyűhetetlen immáron 44. életévét taposó Davide Rebellinnel. A vezetőség igyekezett ragaszkodni az idei szezonban elképzelt csapatépítési stratégiához, azaz ezúttal is számos fiatal kerékpáros került be a keretbe, élükön a mindössze 18 esztendős Alan Banaszekkel. Az érkezők között találjuk a kiváló spanyol hegyimenőt Victor de La Partét valamint az olasz sprintert Simone Ponzit is. A távozók között van ellenben Stefan Schumacher, aki a német Team Stuttgart csapatához igazolt, a szlovén Grega Bole, aki mondhatni hazatér a Nippo-Vini Fantini csapatához illetve az igencsak nagy csalódást keltő Christian Delle Stelle is.

„Elégedettek vagyunk a jövő évi keretünkkel, hisz remek hegyimenőket és tehetséges fiatalokat szerződtettünk. Biztosak vagyunk abban, hogy az új srácok hozzásegítenek minket, egy, az előzőnél is sikeresebb idényhez” – mondta a Piotr Wadecki sportigazgató.

A CCC Sprandi Polkowice kerete: Alan Banaszek (lengyel), Piotr Brożyna (lengyel), Josef Cerny (cseh), Victor De la Parte (spanyol), Felix Großschartner (osztrák), Jan Hirt (cseh), Adrian Honkisz (lengyel), Jakub Kaczmarek (lengyel), Tomasz Kiendyś (lengyel), Adrian Kurek (lengyel), Eryk Latoń (lengyel), Kamil Małecki (lengyel), Jarosław Marycz (lengyel), Bartłomiej Matysiak (lengyel), Nikolay Mihaylov (bolgár), Marcin Mrożek (lengyel), Łukasz Owsian (lengyel), Michał Paluta (lengyel), Maciej Paterski (lengyel), Leszek Pluciński (lengyel), Simone Ponzi (olasz), Davide Rebellin (olasz), Branislau Samoilau (fehérorosz), Grzegorz Stępniak (lengyel), Patryk Stosz (lengyel), Sylwester Szmyd (lengyel) és Mateusz Taciak (lengyel).

Ed Clancy kihagyja az új-zélandi pálya-világkupát is

Edzés közben, még október elején ütötte meg csúnyán a hátát a brit pálya-kerékpársport egyik ikonja Ed Clancy, aki esésének következményeként kénytelen volt kihagyni a kolumbiai világkupa futamot. Sajnos a riói olimpia egyik kulcsfigurája Új-Zélandon sem lehet ott, mivel nem javul az a fránya sérülés, így kénytelen kés alá feküdni.

„Ed sajnos annyira szenved a háta miatt, hogy muszáj kés alá feküdnie. Egy olyan kaliberű pályaversenyző, mint Clancy hatalmas veszteség a válogatottunk számára, ám most az olimpia fényében a legfontosabb a megfelelő felépülés” – nyilatkozta Shane Sutton a brit válogatott technikai igazgatója. A december eleji világkupán, így Nagy-Britannia egy igencsak fiatal négyessel - Germain Burton, Mark Stewart, Chris Latham és Oliver Wood – áll rajthoz a 4000 méteres csapatüldözésben.

Fernando Gaviria lenne az elmúlt évek legnagyobb tehetsége?

Az Etixx-Quick Step csapatának sportigazgatója Brian Holm véleménye szerint Fernando Gaviria az elmúlt évek egyik legnagyobb tehetsége.

„A Brit Körversenyen mutatott teljesítménye egészen fantasztikus volt. Képes volt 150 kilométeren keresztül a mezőny elején helyezkedni. Még a kisebb emelkedőkön sem csúszott visszább. Hihetetlen tehetség, amilyet évek óta nem láttam a kerékpársportban” – mondta Holm. Gaviria egyértelműen Mark Cavendish távozásának egyik legnagyobb nyertese lehet a belga csapatnál.    

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes