Napi eszpresszó: Ivan Basso visszavonult

Napi hírösszefoglalónk szereplői: Ivan Basso, Vincenzo Nibali, Marcel Kittel, Daniel Moreno valamint Johim Ariesen

Ivan Basso a visszavonulás mellett döntött

Hererák műtétjét követően mindössze 50 százalék esélyt adott a folytatásra Ivan Basso, aki a Giro d’Italia hivatalos prezentációján bejelentette visszavonulását.

„Minden sportoló tisztában van azzal, hogy a fényei nem világíthatnak örökké. Eljött annak az ideje, hogy én magam oltsam el a karrierem lámpáját. Nem akarok úgy versenyezni, hogy már csak szenvedek a célegyenesben. Az adrenalint felváltotta a félelem, így pedig nem látom már értelmét a dolgoknak. Azt egyelőre nem tudom, hogy miképp fogom tudni meghálálni a rajongóknak azt a rengeteg bíztatást, amelyet az évek során kaptam tőlük” – mondta kissé keserédesen Ivan Basso. A legfrissebb hírek szerint a kétszeres Giro győztes, egy amolyan tanácsadói posztot kap a Tinkoff-Saxo csapatánál a csapatvezető Stefano Feltrin munkáját segítve.  

Vincenzo Nibali csak a Giro d’Italián indulna 2016-ban

Október 5-én hivatalosan is bemutatták a 2016-os Giro d’Italia útvonalát, melynek során Vincenzo Nibali elárulta, hogy a jövő évben tervei szerint csak az Olasz Körversenyen kíván rajthoz állni, már ami a nagy három hetes megmérettetéseket illeti. Jelen állás szerint ennek az esélye körülbelül 80 százalékra tehető, mivel az Astana kerékpárosa úgy véli, hogy az idei évad során túlontúl is sokat utazgatott.

„Talán egy picit túl sokat vállaltam ebben a szezonban. Még rajthoz állok az Abu Dhabi Körversenyen, de azt követően már a pihenésé a főszerep. November 16-án már kezdődik az alapozás, így nem lesz túl sok időm a regenerálódásra. A legfőbb célom jövőre az Olasz Körverseny illetőleg az olimpia lehet. Persze nem zárom ki, hogy ott leszek a Touron, de kizárólag, mint Fabio Aru segítője, ez azonban még a jövő zenéje. Az elmúlt két évben nem álltam rajthoz hazám körversenyén, amely kimondhatatlanul nagy hiányérzetet teremt. Az útvonal tetszik, így ott a helyem a Girón” – vélekedett a jövő éve tekintetében Nibali.

Marcel Kittel két évre aláírt az Etixx-Quick Step csapatához

Marcel Kittel két éves megállapodást kötött a belga Etixx-Quick Step csapatával, így a német sztársprinter beigazolva a pletykákat, ténylegesen is elhagyta a Giant-Alpecin gárdáját.

„Nagyon köszönöm ennek a csapatnak, hogy ennyire akartak engem, és, hogy lehetőséget biztosítanak arra, hogy náluk kezdjem el a pályafutásom egy új fejezetét. Az egyik legjobb csapatnál versenyezni minden körülmény között megtiszteltetés, márpedig az Etixx-Quick Step a mezőny egyik legjobb alakulata. Olyan szerződést kínáltak, amely egyértelműen megmutatta, hogy akarnak engem. Számos barátom van ennél a sornál is, például Tony Martinnal annak idején rengeteget versenyeztünk együtt. Már hetek óta a 2016-os idényre koncentrálok, szeretnék újra a rivaldafényben tündökölni” – nyilatkozta elégedetten Kittel.  

Daniel Moreno a héten aláírhat új csapatához

Viszonylag nagy a jövés-menés a Katusha csapatánál, amely már biztos, hogy elveszíti egyik legfontosabb emberét Daniel Moreno személyében. A kiváló spanyol kerékpáros néhány napja a Lombard Körversenyen versenyzett fantasztikusan, végül az előkelő második helyet megkaparintva.

„A héten szeretném eloszlatni a pletykákat, így aláírok az új csapatomhoz, már csak annak okán is, hogy ezt követően, csak is a pihenésre, illetőleg az új szezonra való felkészülésre koncentrálhassak. Mindenféleképpen egy olyan csapatot kerestem, amely minden körülmények között versenyképes. Mivel mind a klasszikusok, mind pedig a szakaszversenyek során használható kerekes vagyok, így megannyi lehetőségem adódott” – mondta Dani Moreno, aki a pletykák szerint vagy a Movistar vagy pedig a Lampre-Merida csapatánál folytathatja.

Holland siker a Kínai Körverseny harmadik szakaszán

Eddigi legnehezebb penzumával folytatódott a Kínai Körverseny, hisz Huang Shi körül 130 kilométer várta a kerekeseket, a befutó előtt nem sokkal, egy viszonylag nehéznek mondható emelkedővel. A kaptató azonban nem rostálta meg kellő módon a pelotont, így ezúttal is mezőnyhajrá döntött, amelyet Johim Ariesen (Hollandia) nyert meg Tomas Vaitkus (Rietumu-Delfin) illetőleg Andriy Kulyk (Kolls-BDC) kettőse előtt. Összetettben továbbra is az új-zélandi Neil Van der Ploeg (Avanti) áll az élen.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes