Napi eszpresszó: Tom Boonen arccsonttörése

Napi hírösszefoglalónk szereplői Tom Boonen, Elia Viviani, Matthew Goss, Nathan Earle valamint Gavin Mannion valamint Daniele Colli

Tom Boonen arccsontját törte

Miután az első szakaszon az előkelő második helyet szerezte meg, az Abu Dhabi Körverseny második etapján hatalmasat bukott az Etixx-Quick Step versenyzője Tom Boonen. Az első részhajrá közelében, mintegy 55 kilométer megtételét követően történt az esés, melyet követően a verseny feladására kényszerült, majd kórházba szállították.

„Az orvosi vizsgálatok azonnal kimutatták, hogy Tom eltörte a bal halántékcsontját az arcán. Sajnos mivel elvesztette az eszméletét a bukás következtében, így további megfigyelésre a kórházban marad” – írta a belga csapat sajtóközleménye.

Elia Viviani nyerte az Abu Dhabi Kör második szakaszát

Abu Dhabi körül egy 130 kilométeres penzummal folytatódott az első ízben megrendezendő Abu Dhabi Körverseny. A nap szökését Paul Voss (Bora-Argon18), Soufiane Haddi (Skydive Dubai), Maxim Belkov (Katusha), Daniel Patten (Wiggins), Alessandro Bazzana (UnitedHealthcare) és Federico Zurlo (UnitedHealthcare) hatosa alkotta, ám Zurlo és Voss mondhatni, hogy összeverekedtek az első részhajránál, melyet követően Paul Vosst a versenybíróság ütésért kizárta a versenyből. Az elmenést természetesen az utolsó kilométerekhez közeledve utolérték. A mezőnyhajrát a Tinkoff-Saxo csapata remek ütemben vezette fel, ám a szakaszgyőzelmet végül Elia Viviani (Sky) szerezte meg a világbajnok Peter Sagan (Tinkoff-Saxo) valamint Fabio Sabatini (Etixx-Quick Step) előtt. Győzelmével összetettben is Viviani vette át a vezetést.

Elia Viviani: örülök, hogy ilyen jó formába kerültem az év végére

Elia Viviani érthető módon nagyon boldog volt az Abu Dhabi Körverseny második szakaszának megnyerése okán.

„Nagyon örülök, hogy ilyen jó formába kerültem az év végére. A csapat fantasztikus támogatásban részesített, így nem engedhettem meg magamnak, hogy ne nyerjem meg ezt a szakaszt. Az első napon sajnos ez nem fizetődött ki, ma azonban sikerült befejeznem Andrew Fenn és Ben Swift káprázatos munkáját. Amikor Sagan megindult, tudtam, hogy még egy picit várnom kell. Szeretném, ha sikerülne megtartanunk a trikót, a harmadik szakaszon azonban már Wout Poels és Leopold König ideje következik” – nyilatkozta a díjátadót követően Viviani.

Matthew Goss a One Pro csapatánál folytathatja

Amióta 2011-ben megnyerte a Milánó-Sanremó klasszikusát csak keresi önmagát a jelenleg az MTN-Qhubeka csapatánál versenyző Matt Goss. A győzelmét követően sem az Orica-GreenEDGE, sem pedig idén a dél-afrikai gárdánál sem találta meg a formáját, így a 2016-os idényre nem is kapott szerződést. Jelen állás szerint az első körben a pro-kontinentális licence-ről lemaradó brit One Pro csapatánál folytathatja, ahol honfitársa Steele Van Hoff első számú segítője lehet. Az egykori krikett legenda Matt Prior bízik benne, hogy csapata október 20-ig minden papírt be tud mutatni a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség irányába, így az első brit másodosztályú sorrá avanzsálhatnak.

Nathan Earle és Gavin Mannion személyében két komoly igazolást jelentett be a Drapac

Miután két évet lehúzott a Sky csapatánál Nathan Earle hazatér és a pro-kontinentális Drapac csapatánál folytatja a pályafutását. A korábbi Tajvani Kör illetőleg Japán Körverseny győztes nem igazán tudott a World Tour csapat színeiben kibontakozni.

„Örülök, hogy a Drapac csapatához szerződhettem, akik folyamatosan figyelemmel kísérték a pályafutásom, és nem haboztak szerződést kínálni számomra. Boldog vagyok, hogy ismételten csak egy hazai csapatban versenyezhetek, már alig várom a következő idényt” – mondta Earle. A csapat bejelentett egy másik fontos igazolást is az amerikai tehetség Gavin Mannion személyében.  

Daniele Colli nyerte a Kínai Körversenyt

Az idei Giro d’Italia során horrorisztikus kéztörést szenvedő Daniele Colli (Nippo-Vini Fantini) nyerte a Kínai Körversenyt. Az utolsó etap során Leshan környékén egy 138,6 kilométeres penzum várta a kerekeseket. A többnyire a városi körpályán zajló penzum végén mezőnyhajrá döntött, amit a fehérorosz Siarhei Papok (Team Minsk) nyert meg Johim Ariesen (Hollandia) illetőleg Mattia Gavazzi (Amore & Vita) előtt.

Összetettben Colli mögött Oleksandr Polivoda (Kolls-BDC) lett a második, míg Stanislau Bazhkou (Team Minsk) a harmadik. A pontversenyt Johim Ariesen (Hollandia), a hegyi összetettet Bazhkou, míg a csapatversenyt a fehérorosz Team Minsk nyerte.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes