Napi eszpresszó: Vos a cyclo-cross idényt is kihagyhatja

Napi hírösszefoglalónk szereplői Marianne Vos, a Colombia csapata, Tom Boonen, Matthew Goss illetőleg érdekességek az Abu Dhabi Körversenyről

Marianne Vos a cyclo-cross idényt is kihagyhatja

A tizenkétszeres világbajnok Marianne Vos mindössze néhány országúti versenyen állt rajthoz a 2015-ös esztendőben, mondhatni, hogy tavaly december óta a rehabilitáció és a regenerálódás időszakát éli. Jelen állás szerint az idei cyclo-cross idény nagy részét is kihagyja, visszatérésének dátuma továbbra is kérdéses.

„Jelen pillanatban Marianne biciklizget, de nem edz. Néhány vizsgálaton még át kell esnie ebben az évben, és csak ezek eredményeinnek függvényében vághat bele az újbóli kemény tréningekbe” – nyilatkozta Henk Vos, Marianne édesapja. A női kerékpársport élő legendájának sérülése nem véletlenül következett be, azt már korábban is elismerték, hogy túlerőltetés illetőleg túledzettség okán léptek fel a combhajlító izom problémái, amelyre csúnyán szólva is ráment az egész szezonja.

Szakadék szélén a Colombia csapata

A napon amikor Esteban Chaves megnyerte az Abu Dhabi Körversenyt a Colombia pro-kontinentális csapata a megszűnés szélére került, miután a Kolumbiai Sportminisztérium lecsökkentette támogatása mértékét. A csapat 2012 óta versenyzett a másodosztályban, a tapasztalt olasz vezető Claudio Corti irányításával.

 „Úgy gondolom, hogy nehéz lesz folytatni, hamarosan meghozzuk a végső döntést. Várok még egy utolsó tájékoztatásra a sportminisztertől, de a kolumbiai kormánynak megváltoztak a finanszírozási stratégiái a sportban, legfőképpen a 2016-os riói olimpia miatt. Azonban a 2015-ös költségvetésnél kevesebb pénzből már nem lehet üzemeltetni profi csapatot” – vélekedett a lehetőségeikről Corti.

Hat hónap kihagyás várhat Tom Boonenre

Tom Boonen az Abu Dhabi Körverseny második szakaszán bukott hatalmasat eltörve az arca bal halántékcsontját. A belga kerekes legfrissebb nyilatkozatában arról számolt be, hogy legalább hat hónapig nem versenyez majd törésének teljes rehabilitációja miatt.

„Nagyon nehéz megmondani, hogy mikor térhetek vissza. Az orvosok is azt tanácsolják, hogy legalább egy fél évet hagyjak ki, nehogy véletlenül újra megüssem az arcom. Előzetesen én mindössze egyetlen hónapban gondolkodtam. A törésnek azonban legalább egy szűk fél évet kell gyógyulnia. Jelen állás szerint az edzéseket sem kezdhetem meg, csak körülbelül hat hét múlva” – kesergett az egykori világbajnok Tom Boonen.  

A One Pro csapata megerősítette Matthew Goss leigazolását

A brit One Pro csapata megerősítette a 2011-es Milánó-Sanremó győztesének Matthew Gossnak a leigazolását. Habár az egykori krikett legenda Matt Prior sora még nem kapta meg a pro-kontinentális licencet – bizonyos papírok elmaradása miatt – bíznak benne, hogy Nagy-Britannia első pro-kontinentális csapata lehetnek.

„Nagyon boldog vagyok, hogy csatlakozhatok a One Pro csapatához. Ez egy új kihívás, amely új lehetőségeket kínál számomra. A csapat már az első évében, kontinentális szinten is rengeteg győzelmet szerzett, mondhatni, hogy sikeres évet zárt, így van mire építeni. Mindenki motivált, így már most nagyon várom a szezon rajtját” – mondta bizakodva Goss.  

Először voltak élő fedélzeti kamerás képek az Abu Dhabi verseny közvetítése alatt

Az Abu Dhabi Körverseny utolsó szakaszán, a sportág fennállásának történetében első alkalommal került sor arra, hogy élő közvetítésben kapcsolják be a kerékpárokra felszerelt fedélzeti kamerákat. A Giant-Alpecin és az Etixx-Quick Step csapatai voltak azon szerencsések, akik Stijn Vandenbergh (Etixx - Quick Step), Johannes Fröhlinger (Giant - Alpecin), Lukasz Wisniowski (Etixx - Quick Step) és Tom Dumoulin (Giant-Alpecin) révén élőben mutathatták a versenyzők által megélt eseményeket. Az új technológia élesben való kipróbálását a Velon csoport illetőleg a versenyt rendező RCS Sport közötti megállapodás tette lehetővé. Természetesesen kellett ehhez a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség jóváhagyása is.  

5000 kilogramm jéggel hűtötték a mezőnyt Abu Dhabiban

Hatalmas sikerrel zárult az első ízben megrendezésre kerülő Abu Dhabi Körverseny. Íme, számokban az esemény:

1 – először került megrendezésre a verseny

4 – szakasz került lebonyolításra

5 – kontinens képviseltette magát a viadalon

40.839 – kilométer/órás volt az átlag 

50 – kamion kísérte a mezőnyt

95 – versenyző jutott el az utolsó szakasz célvonaláig

107 – versenyző állt rajthoz

161 – gépjármű haladt a karavánban

169 – országban közvetítették a versenyt

540.5 – volt a teljes versenytáv

600 – fő volt a szállásfoglalás listáján

1,500 – akkreditációt nyomtattak

5,000 – kilogramm jéggel hűtötték a mezőnyt

10,000 – fényképet készítettek a fotósok

10,500 – kilogrammnyi csomag érkezett csak Olaszországból 

15,000 – az Abu Dhabi Körverseny Facebook követőinek száma 

25,000 – legalább ennyi kulacsot használtak el a négy nap alatt

Kép forrása: Photo Pin - a szabadon felhasználható és szerkeszthető képek gyűjteménye

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes