Reggeli fekete 2014-02-09 (10:00)

Reggeli hírösszefoglalónk szereplői: A Dubai Körverseny utózöngéi, a Jayco Herald Sun Tour végeredménye, a katari világbajnokság pályája illetőleg Fernando Alonso és a Cannondale.

Reakciók a Dubai Körversenyt követően.

Taylor Phinney: Végre egy problémamentes téli felkészülésen vagyok túl, se betegség, se sérülés nem hátráltatott. Napról napra azt tapasztaltam, hogy egy remek csapat ölel körül. Ez a győzelem nem az én érdemem, hanem a BMC gárdájáé, amit nem is tudom, hogy hogyan hálálhatnék meg a társaimnak,” – nyilatkozta a verseny győztese Taylor Phinney.

Marcel Kittel: Nagyon boldog vagyok, fantasztikus munkát végzett a csapat az egész viadal során. Ilyen jól talán még sohasem kezdtem az idényt, de hát ezért dolgoztunk a tél folyamán. Mindenkinek nagyon köszönöm a remek munkát, legfőképp Tom Veelers dolgozott emberfelettit értem,” – mondta a három szakaszt is nyerő Kittel.

Vidal Fitas: Nem sikerült megszereznünk a ponttrikót, pedig nagyon keményen harcoltunk érte. Az, hogy rész vehettünk a Dubai Körversenyen egy fontos lökést adhat a csapatunk a Banco BIC-Carmim számára. Versenyzőink egy erős mezőnyben szerezhettek fontos tapasztalatokat,” – nyilatkozta a portugál kiscsapat sportigazgatója.

Juan Jose Lobato: „Összességében elégedett vagyok a teljesítményemmel, habár nem sikerült szakaszt nyernem. A második etapon csak centiméterek döntöttek. A csapatom remekül dolgozott értem, elégedett vagyok,” – mondta a Movistar sprintere.

Wilie Smit: „Szerettem volna hazavinni a sprinttrikót, ami sikerült is. Mi egy kontinentális csapat vagyunk, ennek ellenére minden nap sikerült megmutatni magunkat, szereztünk egy trikót és Takashi az összetett nyolcadik helyén zárt. Azt hiszem nem lehet panaszra okunk a legnagyobbak ellen sem,” – nyilatkozta a Vini Fantini-Nippo fiatal ausztrál bringása.     

Törölték a Jayco Herald Sun Tour utolsó szakaszát. Ismételten csak a nagy hőség és a fel-felbukkanó bozóttüzek játszották a főszerepet Ausztráliában, így a verseny szervezői úgy döntöttek, hogy biztonsági okokból törlik a Herald Sun Tour utolsó etapját. Ennek kapcsán a végső győzelmet az Orica-GreenEDGE kerekese Simon Clarke szerezte meg Cameron Wurf (Cannondale) és Jack Haig (Avanti) előtt. A pontversenyt John Anderson (Drapac), a hegyi trikót Thomas Hamilton (Jayco Australia U23), míg a legjobb fiatalnak járó elismerést Jack Haig (Avanti) kaparintotta meg.  

Nem lesz különlegesség a katari VB pályájában. A Katari Kerékpáros Szövetség előjárói megerősítették, hogy nem építenek a 2016-os világbajnokság pályájába semmilyen speciális emelkedőt sem. Sheikh Khalid Bin Ali Al Thani elnök elmondta, hogy rengeteg javaslatot kaptak, ám végül úgy döntöttek, hogy nem fognak bele semmilyen újdonság építésébe. A verseny Dohaból indul és Dohaban is ér véget.

Alonso a Cannondalet venné meg? A legújabb pletykák szerint Fernando Alonso azt sem zárta ki, hogy 2015-ben nem egy új csapatot indít útjára, hanem egy az egyben a Cannondale gárdáját vásárolná meg. Az ügylet lényegi részét takarná, hogy ne Pro-Kontinentális csapatot hozzon létre, illetőleg, hogy így az első számú kiszemeltje Peter Sagan biztosan hozzá kerüljön.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes