Reggeli fekete 2014-02-10 (09:30)

Reggeli hírösszefoglalónk szereplői: Alejandro Valverde, Niki Terpstra, Sam Bennett, a Jayco AIS World Tour Academy illetőleg a tegnapi versenyek videói.

Valverde szerint Froome sem verhetetlen. A spanyolok kiválósága Alejandro Valverde úgy véli, hogy Chris Froome az idei Francia Körverseny alkalmával is szinte legyőzhetetlen lesz, ám: „Chris több okból is szinte legyőzhetetlennek tűnik. Évek óta Ő az egész mezőny egyik legerősebb embere, mind fizikálisan, mind mentálisan. Azonban egy olyan nehéz versenyen, mint a Tour, elég, ha csak egyetlen rossz napod van. Froome-nak is lehet rossz napja. Eusebio Unzue illetőleg a csapat vezetősége sokáig gondolkodott azon, hogy együtt induljunk-e Nairoval a versenyen. Úgy vélték, hogy nem lenne probléma akkor sem, ha így lenne, azonban idén szeretnénk mindhárom nagy körversenyen dobogós esélyekkel harcba szállni. Lassan betöltöm a 34-et, így nem sok lehetőségem van már,” – nyilatkozta elszántan Alejandro.

Terpstra már az összetettben gondolkodik. Ha a Flandriai Körverseny a kerékpársport iskolája, akkor Katar csak egy diákszálló. Ennek ellenére a 2014-es Katari Körverseny első szakasza igencsak oktatókönyvekbe illően zajlott. Guilleaume Van Keirsbulck ugyanis tanári módon teremtette meg csapattársa Niki Terpstra számára a győzelem lehetőségét, amelyet a holland kerekes nem is puskázott el. „ A szakasz első fele nagyon nehéz volt a szembeszél miatt. A célhoz közeledve azonban már hátszelünk volt, amely rendesen megnövelte a tempót. Guilleaume hatalmas munkát végzett, neki köszönhetem, hogy maradt erőm sprintelni. Nagyszerű győzelmet arattunk. Habár minden nap más lesz és mást is tartogat, komoly tervekkel érkeztünk, így megpróbáljuk megőrizni a trikót,” – mondta Terpstra.

Sam Bennett jobb bemutatkozásról nem is álmodhatott volna. A Team Netapp-Endura egyik új igazolása az ír Sam Bennett remek teljesítménnyel rukkolt elő Katarban, így az első etapot követően azonnal Ő ölthette magára a legjobb fiatalnak járó fehér trikót. „Ez az első alkalom, hogy ebben az országban járok, sőt ebben a szezonban ez volt az első versenynapom is, amellyel természetesen teljes mértékben elégedett vagyok. Próbáltam elől maradni a mezőnyhajránál, ami szerencsére sikerült is,” – nyilatkozta Bennett.

Továbbra élen az utánpótlásban a Jayco-AIS World Tour Academy. Ausztráliában már nagy hagyományai vannak az utánpótlás-nevelésnek, amelyet számos versenyzőjük illetőleg eredményeik is igazolnak. Nos, 2014-ben is továbbfolytatja működését a Jayco-AIS Akadémia, amely lényegében az Orica-GreenEDGE regionális utánpótláscsapataként tündököl. A Kevin Tabotta által vezérelt gárda idén is olyan nevekkel száll harcba, mint a 19 esztendős sprinterfenomén Caleb Ewan illetőleg az időfutam specialista Campbell Flakemore.

Keret: Harry Carpenter, Alex Clements, Alex Edmondson, Caleb Ewan, Campbell Flakemore, Bradley Linfield, Alex Morgan, Robert Power és Miles Scotson.

Reggeli videóhalom: Videón a Trofeo Palma illetőleg a Brazíliai Körverseny első etapja. A győztesek Sacha Modolo (Lampre-Merida) valamint Flavio Cardoso (Funvic-Brasilinvest).    

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes