D Kovács Dávid és Peák Barna képviseli hazánkat a vb-n

Szeptember 19. és 27. között kerül megrendezésre az Egyesült Államokban, Richmondban a 2015. évi Országúti Világbajnokság, ahol Magyarországot a junior fiúk mezőnyében D. Kovács Dávid és Peák Barnabás, a Tipográfia TE versenyzői képviselik.

Az UCI Országúti Világbajnokság a kerékpáros naptár egyik legkiemelkedőbb versenye, sportolók a világ minden tájáról versenyeznek a jogért, hogy versenyszámukban egy évig viselhessék az UCI szivárványszínű trikóját. Közel félmillió, a világ minden tájáról érkező néző drukkol majd személyesen a versenyzőknek Richmondban a kilenc nap alatt, a közvetítéseken keresztül több mint 300 millió érdeklődő követi majd az eseményeket a világbajnokságon, amelyen körülbelül 1000 sportoló vesz részt.

A világbajnokság kilenc napos esemény, 12 bajnoki futammal elite férfiaknak és nőknek, 23 év alatti férfiaknak és junior (U19) férfiaknak és nőknek. Ez egy olyan ritka alkalom, ahol az olimpiai játékokhoz hasonlóan a világ sportolói egymás ellen, a hazájukért versenyeznek, és teszik ezt három versenyszámban: országúti mezőnyversenyen, egyéni időfutamon, és a nemrég bevezetett csapat időfutamon.

A magyarok közül elsőként szeptember 22-én az idei kétszeres magyar bajnok, D. Kovács Dávid száll harcba az egyéni időfutam versenyen, majd szeptember 26-án az idén több nemzetközi versenyen győzelmet szerző és dobogós helyezéseket begyűjtő, Peák Barnabással együtt a mezőnyversenyben küzdenek meg a világ élvonalával. Edzőjük, Rusovszki Gábor kíséretében vesznek részt a világbajnokságon, a helyszínen csatlakozik hozzájuk a már hosszú ideje az USA-ban élő, egykori bringás, Tisza Zoltán.

“Dávid az időfutam versenyhez szükséges speciális kerékpárra két felajánlást is kapott. A HungaroFondo ajánlatát a kerékpár mérete miatt nem tudta elfogadni, de ennek ellenére nagy köszönet a lehetőségért!” – mondta Kis György, a Tipográfia TE kerékpáros szakosztályának vezetője. “Végül az Utensilnord csapata egy Bottecchia kerékpárt bocsájtott Dávid rendelkezésére, illetve plusz felszereléssel is hozzájárul az ifik VB szerepléséhez, és ezzel rendkívül szép példáját mutatja a szakma együttműködésének!”

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes