Lovassy Krisztián 7. Scratchben a pálya EB-n

A férfi scratch futamban Lovassy Krisztiánért izgulhattunk a pályakerékpáros Európa-bajnokság tegnapi versenynapján. Nem is hiába!

A kezdeti próbálkozások után, amikor már egy kicsit megnyugodni látszott a mezőny, Krisztián alul lendületből támadott. Először negyed magával csinált körelőnyt, ezzel pillanatok alatt a verseny élmezőnyébe ugorva. A spanyol Sebastian Mora Vedri nem várt a következő sprintig az újabb akciónak is a részese lett, amiből ugyancsak körelőnye származott, így a spanyol versenyző egyedül vette át a vezetést. A végjáték előtt még két versenyző lépett a körelőnyösök sorába így a sprintben még az ezüstéremért lehetett küzdeni. Krisztiánt a végén kicsit beszorították, de így is a kiváló hetedik helyet szerezte meg. A véghajrában az ezüstéremért nagy harc alakult ki, amit végül a svájci Tristan Marguet nyert meg, a lengyel Adrian Teklinski ellen.

"A verseny elejétől vártam a megfelelő pillanatra, aztán amikor megtorpant a mezőny tovább is mentem. Két-három kört kellett megtennem mire fölértek rám páran, erős emberek voltak így tudtam, hogy meg lesz a körelőny. A végét kicsit elizgultam és nem hallgattam az eszemre. Azt terveztem, hogy három körrel a vége előtt támadok, de sokat vártam és beszorultam a mezőnybe, ami így csak a hetedik helyre volt elég. Az erőm meg lett volna az első öt helyhez is. Remélem, holnap a pontversenyen jobban kijön a lépés" - nyilatkozta Krisztián a verseny után.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes