Molnár István a 2015-ös év országúti bajnoka

Molnár István (Mugen Race) nyerte a 2015-ös országúti bajnokságot, miközben a nőknél Szurominé Pulsfort Dianna immáron zsinórban harmadjára diadalmaskodott.

Debrecen közelében az elit férfiakra öt kör, azaz 150 kilométer várt viszonylag végig sík terepen. Körről körre gyorsult a tempó elsősorban Kusztor Péter (Amplatz-BMC) és Dér Zsolt (Utensilnord) próbált akciókat kibontakoztatni.

A negyedik karikában végül Holló Botond (Utensilnord), Kusztor Péter (Amplatz-BMC) és Molnár István (Mugen Race) hármasa lépett el.

A trió remekül dolgozott össze, így végül ketten haza is érték, Holló Botond három kilométerrel a vége előtt begörcsölt, így leszakadt.

A bajnoki címet végül Molnár István (Mugen Race) nyerte meg Kusztor Péter (Amplatz-BMC) illetőleg a mezőnyhajrát nyerő Pályi Csaba (DKSI) előtt.

A befutót követően aztán egy kisebb vita alakult ki arról, hogy ki vezetett kinek és ki nem, mondván, hogy Kusztor és Molnár menet közben leosztották egymás között a helyezéseket, amit aztán utóbbi nem tartott be.

Az U23-as korosztályban Varga Péter (Mugen Race) diadalmaskodott, Ruttkay Zoltán (Mugen Race) és Filutás Viktor (Utensilnord) ellenében.  

Az elit hölgyek együtt versenyeztek az U19-es fiúkkal, a penzum számukra 90 kilométer volt.

Szurominé Pulsfort Dianna (Szerpentin KE) zsinórban harmadik bajnoki címét nyerte Király Mónika és Benkó Barbara (Focus) előtt.

Az U19-es fiúk diszciplínájában D. Kovács Dávid (Tipográfia TE) az időfutam bajnoki címét követően a mezőnyversenyt is megnyerte, míg a lányoknál Borissza Johanna (BVSC-Zugló) bizonyult a legjobbnak.   

Fotó: Mugen Race

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes