Pályakerékpáros Eb-re utazik az utánpótlás válogatott

Athénban rendezi az Európai Kerékpáros Szövetség (UEC) 2015. július 14-e és 19-e között az Ifjúsági-és U23-as Pálya Európa-bajnokságot, amelyen hétfős magyar küldöttség vesz részt.

Az utánpótlás válogatott a következő összeállításban áll rajthoz a görög fővárosban megrendezésre kerülő kontinensviadalon: Borissza Johanna Kitti (BVSC-Zugló - U19), Filutás Viktor (Utensilnord – U23), Hajdú Máté Olivér (BVSC-Zugló - U19), Válóczy Boglárka (BVSC-Zugló – U23) és Zathureczky Márk (BVSC-Zugló - U19). A versenyzők Pataki Ibolya pályakerékpáros szakágvezető kíséretében repülőgéppel utaznak, míg a felszerelést Venczli Krisztián, a BVSC-Zugló technikai vezetője kisbusszal szállítja a verseny helyszínére.

A válogatott programja már június 11-én a hivatalos szabadedzéssel megkezdődik az Athéni Olimpiai Velodromban, további két nap edzés és adminisztráció után az első versenynapra június 14-én kerül sor. Nem ismeretlen a helyszín a magyarok számára, hiszen 2006-ban már vettek részt Európa-bajnokságon ezen a pályán.

A válogatott tagjai várhatóan a következő versenyszámokban indulnak:
Borissza Johanna Kitti: sprint, csapat sprint, pontverseny, scratch, omniumverseny
Filutás Viktor: 4000 méteres egyéni üldözőverseny, pontverseny, omniumverseny
Hajdú Máté Olivér: pontverseny, omniumverseny
Válóczi Boglárka: sprint, 500 méteres állórajtos időfutam, csapat sprint
Zathureczky Márk: 1000 méteres állórajtos időfutam, 3000 méteres egyéni üldözőverseny

Tavaly szépen teljesítettek a fiatalok, idén is várhatók biztató eredmények. Borissza Johanna Kitti a tavalyi GP Viennán, omniumban mutatott teljesítménye alapján jó esélyekkel indul ebben a számban az Eb-n is, 200- valamit 2000 méteren fedettpályás magyar csúcs futására is esélyes lehet. Filutás Viktor tavaly alig 3 másodperccel hajtott az érvényes magyar csúcson kívül, idén 4000 méteren bizonyíthat. Hajdú Máté Olivér számára elsőéves ifiként egyelőre az EB-n induló válogatott versenyzőtől elvárható tisztességes helytállás a cél. Máté egyébként azon kevesek közé tartozik a hazai mezőnyben, akik már U13-asként fapályán, nemzetközi mezőnyben versenyeztek. Válóczy Boglárka komoly gyorskorcsolyás múlttal rendelkezik, pályán pedig 2013-ban 500 és 2000 méteren szerzett ifjúsági magyar bajnoki címet. Egyéni számai mellett ezúttal Borissza Johanna Kittivel párban csapat sprintben is rajthoz áll, és mivel Bogi U23-as, és ebben a számban felnőtt csúcs pillanatnyilag nem létezik, ezért bármilyen eredményt is érnek el, az felnőtt női alapcsúcs lesz. Zathureczky Márk nemrég az országúti időfutam bajnokságon remek átlaggal szerzett ezüstérmet, időfutammenő képességeit ezúttal 1000- és 3000 méteren kamatoztathatja.

A válogatott felkészülésének utolsó heteiben kiemelt szerepet játszott az edzőtermi munka, a pillanatnyilag használhatatlan állapotban lévő Millenáris helyett pedig már hetek óta Bécsben, fedett pályán edzettek.

*sajtóközlemény

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes