Remek magyar eredmény a Rad Jugendtour viadaláról

Karl Ádám az összetett hatodik helyén zárta a neves utánpótlásversenyt.

Augusztus 9. és 14. között került a szomszédos Ausztriában megrendezésre a Rad Jugendtour utánpótlásversenye, amelyen Magyarországot Dian Ábel (Tipográfia TE), Hakk Bence (Veloroom Kecskemét), Karl Ádám (Tipográfia TE), Kiss Hunor (DKSI), Orosz Gergő (TVK-Mali) és Schneider Sebestyén (Szekszárd) hatosa képviselte.

Szerencsére a mieink szempontjából már az első szakasz is nagyon jól alakult, hisz Karl Ádám bekerült az etap nyolcfős elmenésébe, amely végül mintegy egy perces előnnyel haza is ért. Ádám végül a hetedik lett, ám a részhajrákban illetőleg a hegyihajránál szerzett jóváírásoknak köszönhetően, összetettben a negyedik pozícióból várhatta a folytatást.

A későbbiekben ugyan visszacsúszott az összetett hatodik pozíciójába, ám azt a helyet végül magabiztosan őrizte meg, sőt az utolsó szakaszon végig aktívan kerekezett, megpróbálva időkülönbséget kiharcolni és előrébb kerülni a végelszámolás tekintetében.

A versenyt végül a svájci Til Steiger nyerte a német Niklas Markl valamint a szlovák Matej Blasko előtt. Karl Ádám 18 másodperes hátránnyal a hatodik pozícióban végzett, Orosz Gergő a 68., Dian Ábel a 91., Hakk Bence a 95., Kiss Hunor a 98., míg Schneider Sebestyén a 133. helyen zárt.  

A viadalról érdemes tudni, hogy immáron harmincadik alkalommal került megrendezésre és Európa talán legrangosabb U17-es korosztályos, utánpótlás versenyeként tartják számon.

Fotó: közösségi média

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes