Tisztes helytállás a Croatia-Slovenia viadalán

A hétvégén immáron nyolcadik alkalommal került megrendezésre a Croatia-Slovenia 1.2-es egynaposa, amelyen általában magyar csapatok is képviseltetik magukat.

A Zágráb illetőleg Novo Mesto közötti 177,8 kilométeres penzumnak nem kevesebb, mint 19 - ebből 13 kontinentális - csapat vágott neki, köztük az Utensilnord legénysége is, nevezetesen Matteo Ferretti, Filutás Viktor, Holló Botond, Lóki Bence, Móricz Dániel és Rózsa Balázs összeállításban, valamint pekingi olimpikonunk Kusztor Péter az Amplatz-BMC színeiben.   

A 35 fok mellett persze a párás idő is rendesen megnehezítette a kerékpárosok dolgát. A rajtot követően Andreas Walzel (Vorarlberg) esett hatalmasat, később azonban megnyugodni látszódtak a kedélyek.

Az osztrák kupa küzdelmeibe is beletartozó viadal felénél, egy viszonylag nehezebb emelkedő rostálta meg a mezőnyt. Végül a remek idényt futó szlovén Marko Kump (Adria Mobil) nyerte a versenyt Filippo Fortin (GM Cycling) és Mattia Gavazzi (Amore & Vita) kettőse előtt.

Kusztor Péter (Amplatz-BMC) a győztessel azonos idővel végül a 25. pozícióban zárt, míg az Utensilnord csapatából Matteo Ferretti a 39 – a.i., Rózsa Balázs az 51. – a.i, Móricz Dániel pedig a 89. helyen + 7:57 ért célba. Végül mindössze kilencven kerékpáros fejezte be a megmérettetést.

Kusztor Péter jelenleg az osztrák kupa összetettjének harmadik helyén áll, míg az Utensilnord csapata gőzerővel készül a szeptember 19-i Memorial Marco Pantani 1.1-es versenyére.

Fotó: Utensilnord

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes