A 16. szakasz elé: Gapban mindig kiváltság győzni

A második pihenőnapot megelőzően még az Alpok kiindulási központjáig elteker a karaván. A városban mindig kiváltság diadalmaskodni.

Az összetett menők kettőzött erővel készülnek az Alpok harcaira, ám az utolsó hét borzalmait megelőzve nagyon is észnél kell lenni a gapi befutó alkalmával. A mai 201 kilométeres szakasz Bourg de Péage városkájából indul. Lényegében szolidan emelkedik az útvonal, mígnem a második kategóriás Col de Cabre (9.1km, 4.6%) valamint a szintén második kategóriás Col de Manse (8.9km, 5.6%) meg nem rostálja a mezőnyt.

A Gap felé vezető úton szinte lehetetlen megkerülni ezt a két óriást, így évről évre helyet követelnek maguknak az útvonalban. A befutó a szokásos lejtmenet végén. Annak idején nyert itt Sergio Paulinho és Pierrick Fedrigo is, de emlékezhetünk Joseba Beloki hatalmas esésére is, amely éppen a Col de Manse emelkedőjéről lefelé történt.

Talán esélyesek szempontjából az egyik legnyíltabb etapja következik a 2015-ös Francia Körversenynek. A hőmérséklet várhatóan ezúttal is az egekben lesz. Nagyon nehéz kiemelni akár egyetlen kerékpárost is, hiszen éppúgy hazaérhet egy szökés, mintahogyan együtt maradhatnak az esélyesek is.

Talán kiemelkedőt nyújthat ezen a napon Wilco Kelderman (LottoNL-Jumbo), Serge Pauwels (MTN-Qhubeka) Ryder Hesjedal (Cannondale-Garmin), Michael Matthews (Orica-GreenEDGE), Jan Bakelants (AG2R La Mondiale), Andrew Talansky (Cannondale-Garmin) vagy éppen Rigoberto Uran (Etixx-Quick Step).

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes