A Tour de France lett az év szakaszversenye

A szurkolók a Tour de France-t választották az év legjobb szakaszversenyének.

Az egyik legnagyobb kerékpáros oldal az egynapos versenyeket követően – ahol a Párizs-Roubaix végzett az élen - a szakaszversenyek tekintetében is megszavaztatta a rajongókat az év versenye ügyében.

Vincenzo Nibali domináns győzelmét követően a rajongók úgy döntöttek, hogy a Tour de France volt a legjobb szakaszverseny, pláne a felejthetetlen 5. etapjával, amikor is Ypres közelében a Párizs-Roubaix jól ismert kockakövei várták a pelotont.

A szavazást nagy fölénnyel nyerte meg a Tour megelőzvén a Giro d’Italiát illetőleg a sokak meglepetésére a harmadik helyre befutó Kaliforniai Körversenyt.

A Vuelta Espana csak a negyedik helyen zárt, míg az ötödik a USA Pro Cycling Challange lett.

Habár Nibali már a második napon magára öltötte a sárga trikót – s azt mindössze Tony Gallopin tudta egy ízben levenni róla- ennek ellenére illetőleg Alberto Contador és Christopher Froome kidőlése ellenére is még mindig a Francia Körverseny az a három hetes viadal, amely leginkább lázba hozza a közönséget.

Vincenzo Nibali az Astana kerékpárosa végül több mint hét perc előnnyel győzött a francia Jean-Christophe Peraud (AG2R La Mondiale) valamint a szintén gall Thibaut Pinot (FDJ.fr) előtt.

Az Olasz Körverseny alkalmával azért öt versenyző magára ölthette a Maglia Rosa-t, habár végül könnyed magabiztossággal Nairo Quintana (Movistar) diadalmaskodott honfitársa Rigoberto Uran (Omega Pharma-Quick Step) előtt.

A Vuelta lecsúszott a dobogóról, habár Alberto Contador fantasztikus visszatérése egyfajta sporttörténelmet írt, ellenben a Bradley Wiggins által megnyert Kaliforniai Körverseny leszorította a dobogóról.

A tengerentúlon Mark Cavendish (Omega Pharma-Quickstep), Rohan Dennis (Garmin-Sharp), Will Routley (Optum), Taylor Phinney (BMC), Esteban Chaves (Orica GreenEdge) és Peter Sagan (Cannondale) is nyert etapot, de végül összetettben Wiggo hatalmas csatában utasította maga mögé Dennist.   

Kép forrása: Photo Pin - a szabadon felhasználható és szerkeszthető képek gyűjteménye

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes