Aru készen áll a 2016-os Tour kihívásaira

Maurizio Mazzoleni feltárta Fabio Aru néhány féltve őrzött titkát.

Fabio Aru úgy tűnik, hogy készen áll a 2016-os Tour de France kihívásaira, edzője Maurizio Mazzoleni meggyőződése, hogy a szárd kerékpáros Vincenzo Nibali nyomdokaiba léphet, és az összetett győzelemért fog harcolni a jövő évi Francia Körversenyen. Mazzoleni általában kerüli a rivaldafényt, de komoly szerepet játszott Aru felfedezésében. és a 2015-ös szezonban elért eredményeiben.

Mazzoleni meggyőződése, hogy Arunak is szüksége van konditermi edzésekre, hogy erősítse vázizomzatát, és testi erejét.

„Amikor először jött le a konditerembe, nem igazán tudta, hogy mit is kéne csinálnia, még pár alap feladat szabályos elvégzésével is voltak problémái” - mesélte Mazzoleni.

„Jobban szeretem a folyamatos javulást, mint a kiugró teljesítményeket, és Fabio pont ilyen kerekes, mindig követi a tervezett edzésmunkát. A 2014-es Girón nyert egy szakaszt, és harmadik lett összetettben. Két nagy körversenyen is kipróbálta magát abban az évben, hisz ötödik lett a Vueltán, ahol szintén nyert egy szakaszt. Idén két etapsikere volt a Girón, végül második lett összetettben Alberto Contador mögött. Aztán Spanyolországban bizonyította képességeit és megnyerte a Vuelta Espanát.”

„A Vuelta során nagyon jó formában volt. Élete legjobb időfutamát teljesítette, amikor 350-360 watt átlagteljesítményt adott le, több mint 40 percen keresztül” - mondta Mazzoleni. „A hegymenetekben messze a legjobbját nyújtotta, több mint 6 watt/testsúly kilogrammos értékeivel. Ezzel is mutatta hegyimenő képességeit valamint a magas tejsavküszöb értékét a hosszú hegyeken. A Vuelta azt is megmutatta, hogy miképp tudja beosztani az erejét, a fontos hegyi szakaszokon.”

A 2016-os Tour úgy tűnik, hogy megfelel Aru képességeinek, a minimális időfutamokkal és a rengeteg hegyi szakasszal.

 „Egy nagy körversenyen aratott győzelem, megváltoztat testben és fejben is. Egy újabb téglát adtunk Aru építményéhez. Háromszor állt dobogón az eddigi öt nagy körversenye során, és most már jobban bízik magában, mint előtte valaha” - magyarázta Mazzoleni.

Kép forrása: Photo Pin - a szabadon felhasználható és szerkeszthető képek gyűjteménye

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes