Az Europcar csapata útjának végére ért?

Sajnálatos módon nagy a csend az egyik legszimpatikusabb országúti csapat az Europcar háza táján. Az idő telik, új befektető pedig nem akar a színre lépni.

Elméletileg ezen a héten kellett volna kiderülnie annak, hogy Jean-Rene Bernaudeau talált-e új szponzorokat a csapata mögé, amely az Europcar életben maradását eredményezné.

Már a múlt év októberében bejelentette az autókölcsönzéssel foglalkozó nagyvállalat, hogy a 2015-ös esztendő végén kiszáll a pro-kontinentális csapat mögül, így az immáron tizenötödik profi évét teljesítő francia sornak gyorsan a tettek mezejére kellett lépnie. Tárgyalások valamint kosza hírek érkeztek innen, s onnan, hivatalos, pozitív bejelentés azonban nem történt.

Thomas Voeckler és Bryan Coquard is az utolsókig kitart, mintahogyan a többiek is, de hogy is ne tartanának ki, hisz, ha megnézzük a csapat keretét, láthatjuk, hogy Jean-René foggal-körömmel ragaszkodik a kerekeseihez. Tipikusan egy olyan csapatról van szó, amelynek összetétele évről-évre csak minimális szinten változik, akár azt is mondhatnák, hogy a karaván legcsaládiasabb otthonáról mesélünk.

Jean-René Bernaudeau 2000-ben alapította csapatát Bonjour néven. Az akkori keretből még ketten mind a mai napig aktívak, nevezetesen Sylvain Chavanel és a még ma is a csapatnál versenyző Thomas Voeckler.

Az évek során a szponzorok személye természetesen változott, így találkozhattunk velünk Brioches La Boulangère, Bouygues Télécom majd Europcar néven.

A csapatvezető megerősítette, hogy volt egy nagyon komoly tárgyalása, azonban ennek időpontja pont akkorra esett, amikor Lloyd Mondory a FDJ kerékpárosa fennakadt egy doppingellenőrzésen. Bernaudeau számára világossá vált, hogy a cégek sokkal inkább látnak fantáziát a versenyekben, mint a csapatokban, mivel csúnyán szólva így számukra sokkal kisebb a rizikó faktor.

Pedig ez a csapat igazi ékköve a kerékpársportnak. Bernaudeau volt az első, aki lehetőséget adott egy színes bőrű kerekesnek, ő volt az első, aki afrikai illetőleg ázsiai kerékpárost szerződtetett.

Persze a mellett a tény mellett sem szabad elszaladni, hogy a csapat 2013 óta nem szerzett győzelmet egyetlen World Tour verseny során sem. Ennek kapcsán, a tavalyi év végén kiestek az első osztályból, amely hatalmas érvágás volt számukra, habár a licence megvonását végül pénzügyi hiányosságokkal indokolták.

Nélkülük biztos, hogy szegényebbek leszünk, ám a remény még ma is él…  

Képek forrása: Photo Pin - a szabadon felhasználható és szerkeszthető képek gyűjteménye

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes