Chiapucci: Sagan az egyetlen egyéniség a mezőnyben

A korábbi profi, Claudio Chiapucci kritizálta napjaink profi kerékpárosait, amiért nincs elég egyéniségük, csak „gépként” működnek.

Az olasz, aki a hóbortosságáról és támadó stílusáról volt híres a ‘90-es években, elmondta, hogy a regnáló világbajnok, Peter Sagan, az egyetlen, aki kimagaslik a mai mezőnyből.

„Ha érdekeset keresel ma, Sagan az egyetlen. Sagan egy jó kerékpárversenyző, de van karaktere is” - mondta Chiapucci, egy Londonban tett látogatásán.

„Az összes többi csak egy gép, papírmunka, számok. Sagan, Alberto Contador, Alejandro Valverde viszont stílusos.”

Chiapucci szenvedélyével és kiszámíthatatlan hegyi támadásaival érdemelte ki az „El Diablo”, azaz „az ördög” becenevet. Bár volt második a Tour de France-on, illetve nyert Milánó-Sanremót, mégis a Sestriere-i Tour szakaszgyőzelmére emlékeznek a legtöbben. Az ominózus 1992-es etapon, több mint 100 kilométert hajtott a célig egyedül.

Mindazonáltal, az 53 éves egykori kerékpáros úgy gondolja, hogy a kerékpárversenyzés stagnál, és a mai generáció túlságosan egyhangú.

„Ha fel akarjuk kelteni az érdeklődést a kerékpározás iránt, találnunk kell egy versenyzőt, aki valami újat mutat” - mondta.

„Nagyon megváltozott a helyzet az én érám óta: nagyon taktikussá váltak a versenyek” – zárta gondolatait a mai kerékpársportot illetően Chiapucci.

Kép forrása: Photo Pin - a szabadon felhasználható és szerkeszthető képek gyűjteménye

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes