Ciolek bízik magában és új csapatában

Pár nappal ezelőtt, a Cult Energy-Stölting Group csapata bemutatta legújabb igazolását, Gerard Cioleket. A német versenyző elárulta a váltás okait, illetve beszélt arról, hogy reményei szerint kapnak majd szabadkártyát a jövő évi Milánó-Sanemóra és akár a 2017-es Tour de France-ra is.

Ciolek három év után hagyja ott az MTN-Qhubekát.

„Más céljai és tervei voltak a csapatnak” - mondta. „Úgy gondolom, mindkét félnek jobb, ha külön utakon folytatjuk a jövő évtől.”

„Jól éreztem magam az MTN-nél. Tényleg közel állt a szívemhez. Azzal, hogy oda igazoltam, nagy kockázatot vállaltam, de visszatekintve, teljesen megérte. Sok tapasztalatot és sikerélményt viszek tovább magammal.”

Ciolek mostantól a Cult Energy-Stölting Group egyik kapitánya lesz.

„Egy fejlődő csapatról beszélünk, ami jobban fókuszál a német piacra” - mondta. „Én, személy szerint, kedvelem a tapasztalt és a sok fiatal versenyző keverékét, illetve sok ismerős arccal találkozhatok majd újra.”

Ezen arcok egyike a csapatvezető, Jochen Hahn, akivel Ciolek már a Milramnál és akkor is együttdolgozott, amikor 19 évesen megnyerte a német bajnokságot.

„Mindig is jó kapcsolatban álltam Jochennel. Jó valaki olyat a csapatban tudni, akiben mindig megbízhatsz.”

Idén, a Cult Energy az Amstel Gold Race-re és a Liége-Bastogne-Liége-re is kapott szabadkártyát. Ciolek természetesnek gondolja azt, hogy jövőre a Milánó-Sanremó versenyére is meghívják új csapatát, mivel ő már nyert a tengerparti városban.

„Nagyszerű és nagyon fontos lenne egy ilyen esemény a csapatnak, de nem tudom, milyen esélyekkel állunk jelenleg.”

Az MTN-Qhubekánál, Ciolek a fiatal afrikai versenyzők mentora volt. Új csapatánál újra hasonló szerepkörben lesz.

„Nem kell majd többet elmagyarázni a kerékpározás lényegét az elsőéves profiknak. A jövő évi keretből sokan olyan U23-as és kontinentális csapatokból érkeztek, amik egy profi csapathoz hasonlóan működnek. De természetesen mindig meg lehet osztani a saját tapasztalataid, és többek között ez is feladatom lesz.”

„Mindig a legjobb formámat hoztam, amikor a csapatom teljesíthető célokat tűzött ki, és teljes támogatását és bizalmát adta. Ez az, amit hiányoltam az MTN-nél az utóbbi időben, de biztos vagyok abban, hogy újra megtalálom ezt itt, és ezáltal újra sikereket fogok elérni.”

Ciolek továbbá elmondta: a német-dán pro kontinentális csapat hosszú távú céljai között szerepel a 2017-es Touron való részvétel.

Kép forrása: Photo Pin - a szabadon felhasználható és szerkeszthető képek gyűjteménye

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes