Le Chiffre du jour: 5. szakasz Amiens

Az első négy nap nagy szelekcióját követően ezúttal már a sprintereké lesz a főszerep.

Arras - Amiens 189,5 kilométer

A tegnapi nap kockaköves pavéit követően ma a 12 kategorizálatlan dombocska ellenére is a sprintereké lesz a főszerep. A mai nap folyamán vélhetően megnyugszanak a kedélyek, a mezőnyhajrában bizakodóknak egyszerűen muszáj kihasználniuk ezt a lehetőséget. Arras és Amiens között lényegében nyugodt tempóban haladhat majd a peloton.

Ami az esélyeket illeti a legfőbb favorit egyértelműen Mark Cavendish (Etixx-Quick Step), akinek legfőbb kihívói André Greipel (Lotto-Soudal) és Alexander Kristoff (Katusha) lehetnek. Rajtuk kívül mindenféleképpen számításba kell még venni Peter Sagan (Tinkoff-Saxo), Nacer Bouhanni (Cofidis), John Degenkolb (Giant-Alpecin), Arnaud Demare (FDJ), Sam Bennett (Bora-Argon 18) és Bryan Coquard (Europcar) hatosát.

44 éve ezen a napon Louis Ocana Grenoble-Orcéres Merlette között kilenc percet vert a sárga tirkós Eddy Merckx-re. Merckx elismerte a vereséget és gratulált az egész mezőnyt leiskolázó Ocana-nak.

111 éve ezen a napon rajtolt el az 5. Tour de France. Tizennégy szakaszon 4,488 kilométer teljesítése után Lucien Petit Breton a Peugeot csapat versenyzője nyerte a versenyt.

61 éve ezen a napon kezdődött a 41. Tour de France. Ez volt az első Tour, ami külföldről rajtolt. Amszterdamból indult a mezőny. Ezen a Touron volt az első modernkori csapatidőfutam és ekkor tértek vissza a II. világháború után a megosztott szakaszok.

11 éve ezen a napon került bele a „legendás” szökés be Thomas Voeckler francia kerékpáros. A szökés Amines és Chartes között tizenkét perc előnnyel ért célba. Voeckler a sárga trikót tíz szakaszon keresztül tudta még megtartani.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes