Michael Matthews: a formám megvan a győzelemhez

Az előbbi idézet, akár egy elég merész kijelentésnek is tűnhet, pláne, ha egy pillantást vetünk az idei világbajnokság elit férfi mezőnyversenyének esélyeseire. Ettől függetlenül Michael Matthews harcban lehet a szivárványszínű trikóért.

A 24 esztendős kerekes, aki nemrégiben nyert szakaszt az Albertai Körversenyen, illetőleg második volt a GP Québec World Tour viadalán, egy egész nemzeti sort tudhat majd maga mögött vasárnap.

„A formám nagyon jó, igazán jól ki tudtam pihenni az elmúlt időszak versenyeit. Jó formában éreztem magam Québecben és Montrealban is. Azóta itt vagyok Richmondban, és keményen készülök. Még egy pár apró finomításon kell átesnem a vasárnapi verseny előtt” - mondta.

„Lehetségesnek érzem a győzelmet. Megvan hozzá a kellő forma, illetve a csapat is mögöttem áll. Persze szükségem lesz egy kis szerencsére, de remélhetőleg az álmom valóra válhat.”

Matthews legnagyobb erénye, hogy 250 kilométernyi dombos terep után is jó a sprinten. Mivel a tavalyi ezüstérmes, Simon Gerrans eléggé balszerencsés évet tudhat maga mögött, így egyértelműen Matthews az ausztrál csapat legnagyobb reménysége. A probléma csupán annyi, hogy vannak még egy páran, akik hasonló erényekkel, és álmokkal bírnak: Peter Sagan, Tom Boonen, John Degenkolb - csak hogy pár nevet említsünk.

A múlt vasárnapi csapatidőfutamon Michael Matthews tagja volt az Orica-GreenEDGE csapatának, ahol végül a számukra csalódást keltő negyedik helyet szerezték meg. Bevallása szerint, a világbajnokság mezőnyversenyére való szellemi felkészülést a csapatidőfutam után kezdte meg.

„Teljesen más mentalitás kell hozzá. A csapatidőfutam pusztán az erőről szól, míg a mezőnyverseny sokkal inkább arról, ki, mennyi energiát tud spórolni a verseny alatt, illetve mennyire tudja a maradék erőt kiadni magából a végén. Ehhez úgy érzem, megvan a formám, és ezzel a magabiztossággal versenyzem majd vasárnap.”

Az ausztrál csapat taktikája létfontosságú lesz. A pálya kiegyensúlyozott, sok olyan versenyző van, akinek kedvezhet. Végződhet akár egy negyven fős sprintben, vagy akár egy későn indított egyemberes szökés is hazaérhet. A sprinterek nélküli csapatok próbálják majd minél hektikusabbá, minél agresszívabbá tenni a viadal végét; Ausztráliának ezt kell majd kontrollálnia.

„Akár négy emberünk is megérkezhet elöl. Egy igazán kíméletlen pályán zajlik majd a verseny. A végkimenetel akár attól is függhet, hogy melyik csapat hol, és mennyit dolgozik a mezőny élén, hogy egyben tartsa azt” – zárta gondolatait Michael Matthews.

Képek forrása: Photo Pin - a szabadon felhasználható és szerkeszthető képek gyűjteménye

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes