Miért is adta fel Tejay Van Garderen a Tourt?

A második pihenőnapot még az összetett harmadik helyéről várta az amerikai Tejay Van Garderen, azonban a 17. szakaszt már feladni kényszerült a BMC kerekese. Okok.

Mintegy 50 kilométer telt el a Francia Körverseny 17. szakaszából, amikor az összetett harmadik helyén álló Tejay Van Garderen a Col de Autes Aures emelkedőjén egyszerűen leszakadt a főmezőnyről. Számos csapattársa hátramaradt hozzá, akik idővel fel is vitték az esélyesek csoportjához, azonban húsz kilométer múlva a tehetséges amerikai kerékpáros ismét leszakadt, leszállt a kerékpárjáról és beszállt a csapatautóba.

„Az egyik pillanatban még a Francia Körverseny dobogójáért a harcolsz, a következő percben pedig már a kísérőkocsiban ülsz. Nagyon kemény volt belenézni a csapattársaim szemébe. Most repülök haza, a vártnál sajnos sokkal korábban. Kimondhatatlanul csalódott vagyok,” – kesergett a versenyt egy nem várt betegség miatt feladó TVG.

„Pár napja már náthás voltam, de különösebb módon nem foglalkoztatott a dolog, hisz egy-egy kisebb megfázás jön és megy az ember életében. Kedd reggelre azonban belázasodtam. Szerencsére a pihenőnapot követően már sokkal jobban éreztem magam, így úgy véltem minden rendben, egy gyors lefolyású betegségen vagyok túl, haladhatunk tovább a kitűzött cél irányába. Amint azonban nekivágtunk a penzumnak éreztem, hogy az izmaim merevek, egyszerűen nem bírtam tekerni. Egy darabig még reménykedtem benne, hogy idővel bemelegszem, de sajnos ez nem történt meg,” – folytatta Van Garderen.

„Reméltük, hogy egy gyors lefolyású betegség lesz, és elegendő lesz a kikúrálására egyetlen nap. Sajnos egyre fáradtabbnak érezte magát, így nem volt szerencsénk,” – tette hozzá Dr. Max Testa a BMC csapatának orvosa.

Tejay Van Garderen évről évre egyre jobb és jobb formát mutat a Touron. Kétszer lett összetettben ötödik (2012, 2014), míg 2012-ben a legjobb fiatalnak járó fehér trikót is elnyerte.

Jelen pillanatban Samuel Sanchez lépett elő a csapat első számú emberévé, aki 17 perc 52 másodperc hátránnyal az összetett 13. pozíciójából várja a folytatást.

„Elvesztettük a kapitányunkat, ám négy nehéz nap még előttünk van az idei Francia Körverseny során. Új kihívásokat keresünk, Párizsba egy büszke csapatként akarunk megérkezni,” – zárta a beszélgetést Jim Ochowicz csapatvezető.

Kép forrása: Photo Pin - a szabadon felhasználható és szerkeszthető képek gyűjteménye 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes