Napi eszpresszó: Adam Hansen a Mount Everesten pihen

Napi hírösszefoglalónk szereplői Adam Hansen, a Canyon-SRAM csapata, Louis Meintjes, a tervezett World Tour reformok valamint a genti hatnapos történései  

Adam Hansen nem éppen pihenéssel tölti szabadidejét

Adam Hansen zsinórban tizenhárom teljesített nagy háromhetes körversenyével, a kerékpársport kiemelkedő szereplője, aki a holtszezont sem éppen a lábát lógatva tölti, hisz éppen a Himalájában tartózkodik, ahol hegyet mászik.

„A Himalája hegycsúcsainak meghódítása hasonlatos egy nagy körversenyhez. Fizikálisan jó pár napon keresztül a maximum közelében kell teljesítened, hogy elérhesd a céljaid. Ez a kaland egy olyan erőt ad nekem, amellyel könnyedén teljesíthetek egy újabb körversenyt. Az elmúlt 12 napot Nepálban töltöttem, ami alatt négy kisebb csúcsot hódítottam meg, közte utolsóként a Mount Everest alaptábora volt a cél” – nyilatkozta a Lotto-Soudal kerekese Hansen.

Bemutatkozott az új Canyon-SRAM női csapat

Az egyik legsikeresebb női csapat, a Velocio-SRAM sorának év végi megszűnésével az egykori HighRoad család utolsó tagja is lehúzta a rolót. Ronny Lauke azonban nem nyugodott bele a történtekbe és a Canyon támogatásával új csapatot alapított. A gárda Londonban prezentált, miután a brit kerékpáros ruházati cég a Rapha is a támogatók között található. A kilencfős sort olyan nevek alkotják, mint Tiffany Cromwell, Lisa Brennauer, Trixi Worrack, Mieke Kroger, Alexis Ryan, Barbara Guarischi, Elena Cecchini, Alena Amialiusik illetőleg Hannah Barnes.

„A női kerékpársport nagykönyvében új fejezet kezdődik. A Canyon-SRAM csapata 2016 januárjától a női World Tour sorozat kiemelkedő tagja lesz. Keretünk erősségét elnézve, versenyzőink minden téren megállják majd helyüket” – szól a csapat sajtóközleménye. A gárda december 8. és 20. között Spanyolországban edzőtáborozik, míg a 2016-os idényt az ausztrál Santos Women’s Tour viadalán kezdik.

Louis Meintjes legfőbb célja, visszatérni a Tour de France-ra

A dél-afrikai Louis Meintjes úgy véli, hogy befejezetlen története van a Francia Körversennyel, miután 2015-ben egy nem várt betegség okán kénytelen volt feladni a viadalt. A 23 esztendő tehetség a következő évet már a Lampre-Merida csapatánál kezdi.

„A legfőbb célom, hogy visszatérhessek a Francia Körversenyre, és, hogy eljuthassak Párizsig. A Tour a kerékpársport legnagyobb presztízzsel bíró versenye, már az nagy szó, ha az ember egyszer azt mondhatja; befejeztem. Úgy gondolom jó döntést hoztam azzal, hogy a Lampre csapatát választottam. Nagyon várom már, hogy találkozhassak a csapattársaimmal illetve, hogy megkezdhessük a közös munkát a 2016-os idényre” – mondta a terveit illetően Meintjes.  

A versenyszervezők elutasította a World Tour reformokat

A versenyszervezők szövetsége, azaz az AIOCC egyhangúlag utasította el a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség World Tour sorozatra vonatkozó reformterveit. A szavazás során 77-en nemmel voksoltak, miközben mindössze hatan támogatták az új elképzeléseket, amely radikálisan csökkentené a csapatok versenyzői létszámát illetőleg bizonyos versenyeket is nehéz helyzetbe hozna. Ellenben megszavazták azt a javaslatot, miszerint a nagy körversenyeken csapatonként nyolc, míg az egyéb egyes vagy annál magasabb kategóriájú szakaszversenyek során hét kerékpáros indulhasson csapatonként, a bukások elkerülése végett.  

Michael Morkov és Iljo Keisse visszavette a vezetést a genti hatnaposon

Az elvártaknak megfelelően izgalmas küzdelmet hoz a genti hatnapos pályaverseny, hisz a negyedik nap végére ismételten csak változott a sorrend. Újra három csapat található körön belül, ráadásul a harmadik nap végén még az élen álló Otto Vergaerde - Jasper De Buyst kettős egészen a harmadik helyig csúszott vissza. Az eredménylistát ismételten csak a viadal legnagyobb esélyesei Michael Morkov és Iljo Keisse párosa vezeti, akiket mindössze tízpontos lemaradásban üldöz Gijs Van Hoecke és Kenny De Ketele kettőse.      

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes