Pardilla még mindig bocsánatkérésére vár

A Baszk Körversenyen elszenvedett bukása után hét hónappal, Sergio Pardilla még mindig a rendezőség álláspontjára vár, nem beszélve egy bocsánatkérésről. Pardilla egyike volt azon versenyzőknek, akik a Bilbaóba tartó első szakaszon a célegyenes fém póznái által okozott óriási bukásba keveredett.

Pardilla és ügyvédei számos alkalommal próbáltak kapcsolatba lépni az Organizaciones Ciclistas Euskadi tagjaival, de még máig sem kaptak választ. Pardillát az is frusztrálja, hogy Greg Van Avermaettól viszont azonnal elnézést kértek, amikor az ugyancsak általuk rendezett Clasica San Sebastianon elütötte egy motoros rendező.

„Nem foglalkoznak az üggyel” – mondta a spanyol kerekes a Marca lapjának. „Nem válaszoltak sem a hívásainkra, sem az üzeneteinkre. Van Avermaet elütése után rögtön küldtek neki egy levelet spanyolul. Nálam még erre sem voltak képesek.”

Peter Stetina (BMC) ugyancsak áldozata volt a bukásnak: több bordája eltört és az egyik térde is komolyan megsérült. Az amerikai bringás a bíróság elé vinné az ügyet. Pardilla ügyvéde sem vetette el ezt a lehetőséget és elmondta: a rendezőknek némi felelősséget kellene vállalniuk.

„Sergio ezen időszakát, ami versenyzés nélkül telt, a rendezőknek kellene fedeznie. Hamarosan egy újabb kérvényt küldök nekik, és ha nem muszáj perelnünk, legalább megbékélünk” – magyarázta.

Míg Stetina augusztus elején „már” Utahban versenyzett, Pardilla az április elején történt eset óta nem tudott visszatérni. A 31 éves spanyol szinte az egész testét összetörte: négy bordája, vállai, kézfejei, ujjai törtek. Sokáig a legegyszerűbb feladatokat sem tudta elvégezni egyedül.

„Két hónapig a barátnőm segített mindenben” – mondta Pardilla. „Egyedül semmire nem voltam képes, még a fürdőszobába sem tudtam kimenni. Playmobil-szerű volt az egész.”

A januárban a 32. életévét betöltő versenyző egyáltalán nem biztos abban, hogy vissza tudja hozni a bukás előtti formáját. A csapata ugyan megerősítette, hogy maradhat, ennek ellenére még nem hosszabbítottak szerződést.

„Többször beszéltem a Caja Rural-Seguros RGA vezetőivel, és elmondtam, hogy szeretném megújítani a szerződésem, de egyelőre ez még nem történt meg” – kesergett Pardilla.

Kép forrása: Photo Pin - a szabadon felhasználható és szerkeszthető képek gyűjteménye

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes