Savio bekeményít, bíróság előtt a versenyzői

Davide Appollonio és Fabio Taborre készülhet a márciusi bírósági meghallgatásukra, mivel csapatuk, az Androni-Sidermec –összes versenyzőjét beleértve - beperelte őket a pozitív doppingtesztjeik után.

Az olasz sprinter, Davide Appolloniót a luccai bíróság fogja kihallgatni március 18-án. Előző csapata, az Androni-Sidermec vádolja, miután megbukott egy doppingteszten.

A 26 éves kerekes, aki anno a Sky kerekese is volt, egy versenyen kívüli doppingkontrollon bukott meg EPO-val, a júniusi Szlovén Körverseny előtt.

Miután mindössze pár nappal Appollonio esete után Fabio Taborre egy fejlesztés alatt álló vérjavító anyagra produkált pozitív mintát, a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség harminc napra felfüggesztette a csapatot, eleget téve az év elején bevezetett új szabályoknak.

A csapat menedzsere, Gianni Savio ragaszkodott a két versenyző beperléséhez, állítja, kénytelen bizonyítani a bizonyíthatatlant.

„A per elhalasztását nem szabad annak betudni, hogy a csapat nem fog megfelelő döntéseket hozni, hogy megelőzze a szabályszegéseket” – mondta Savio a Gazzetta dello Sport lapjának. „A döntés a per elhalasztásáról nem azt jelenti, hogy még több versenyzőről derült ki az ügyben való érintettség.”

Taborre március 22-én Torinóban fog bíróság elé állni. Ez a két eset az első a kerékpársport történelmében, amikor a csapat összes tagja összegyűlik, hogy volt csapattársaik ellen szólaljanak fel a bíróság előtt.

Kép forrása: Photo Pin - a szabadon felhasználható és szerkeszthető képek gyűjteménye

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes