Simon Yates az egyhetesekre koncentrálna

Az Orica-GreenEDGE versenyzője, Simon Yates, harmadik profi évében az egyhetes szakaszversenyekre és a Tour de France-ra fog koncentrálni. Csapattársa, Esteban Chaves, idei sikerei nagy inspirációt jelentenek számára.

A 23 éves brit visszatért edzőbázisára Spanyolországba, öthetes jól megérdemelt pihenője után. 2016-os szezonja ezzel gyakorlatilag elkezdődött. Yates bevallotta, hogy a Lombardiai Kör óta nem ült kerékpáron, de nem is hiányolta azt életéből.

„Az elmúlt napokban visszatért belém a régi lelkesedés. Általában nagyon jól jön egy ilyen, a profi kerékpárversenyző intenzív életmódját megszakító szünet.”

Yates elárulta azt is, hogy ikertestvérével, Adammel, elkezdett futni is a pihenőidőszakban, hogy formában maradjanak, viszont szerdán már újra kerékpáros edzést folytattak.

Yates figyelemreméltó eredményeket ért el az idei szezonban: mind a Romandiai Körön, mind a Criterium du Dauphinén végzett szakasz másodikként, illetve előbbin hatodikként, míg utóbbin ötödikként végzett összetettben. Továbbá a Baszk Körversenyen is ötödik lett.

A brit 2016-os naptárja sokban hasonlít az idei szezonjához.

„A jövő év lesz a harmadik profi évem, és igaz, jól teljesítettem eddig, mégis a következő szintre szeretnék lépni 2016-ban, és olyan egyhetes szakaszversenyeket szeretnék nyerni, mint a Párizs-Nizza vagy a Baszk Körverseny. De minimum a dobogón szeretnék végezni.”

Yates elmondta azt is, hogy nagy inspirációt jelentett számára, ahogy látta csapattársát, a 25 éves Esteban Chaves-t, amint két szakaszgyőzelmet és egy összetettbeli ötödik helyezést húz be a Vueltán, illetve megnyeri az Abu Dzabi Körversenyt.

„Esteban két évvel jár előttünk. Hasonló versenyzők vagyunk, és látva a szakaszgyőzelmeit és összetettbeli jó helyezéseit, határozottan irányt mutatott.”

Yates Spanyolországban tölti a következő heteket, majd egy dél-afrikai edzőtáborba utazik csapatával.

Kép forrása: Photo Pin - a szabadon felhasználható és szerkeszthető képek gyűjteménye

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes