Teljes felépülés várhat Ivan Bassora

Igencsak megnövekedett annak az esélye, hogy Ivan Basso a lehető leghamarabb visszatérhessen a profi mezőnybe.

Szörnyen zajlott az első pihenőnap a 102. Tour de France során. A Tinkoff-Saxo paui sajtótájékoztatójára ugyanis Alberto Contadorral Ivan Basso is megérkezett, méghozzá igen lesújtó hírekkel. Az egykori Olasz Körverseny győztesnél ugyanis hererákot diagnosztizáltak.

A múlt szerdai műtét szerencsére komplikációmentesen zajlott, így az elsődleges információk alapján nincs szüksége további kezelésekre, amely egyben azt is jelenti, hogy a lehető leghamarabbi időpontban visszaülhet a nyeregbe.

„Minden a terveknek megfelelően alakult, a beteg gyorsan fel fog épülni, 100 százalékosan visszanyeri majd az egészségügyi állapotát,” – mondta Dr. Francesco Montorsi a milánói San Raffael kórház urológiai sebésze.

„A végső szövettani vizsgálat eredménye negatív lett, amely azt jelenti, hogy a páciensnek nincs szüksége további kezelésekre. Ennek ellenére az elkövetkezendő hónapokban még folyamatos kontrollvizsgálatokon kell átesnie,” – tette hozzá.

A legfontosabb természetesen most a pihenés, így Ivan Basso orvosi előírásra bő egy hónapig otthon marad.

„Nagyon boldog vagyok és természetesen megkönnyebbültem a szövettani eredmény megismerését követően. Köszönettel tartozom Piet De Moornak a Tinkoff-Saxo csapatorvosának valamint Dr. Montorsinak és a stábjának. Az a tervem, hogy Párizsban találkozom majd a csapattal, amelyre Dr. Montorsi is engedélyt adott. Nagyon várom már, hogy újra találkozhassak velük és együtt ünnepelhessünk a Tour végén,” – nyilatkozta felszabadultan a 36 esztendős klasszis.

Jelen pillanatban, az eredmények tudatában még az sem kizárt, hogy Ivan Basso a 2015-ös idényben visszatér. Tristan Hoffman sportigazgató mindenféleképpen számol vele, de a szerződése a 2016-os idény végéig köti az orosz klubhoz, így jövőre nagy bizonyossággal újra a karavánban tekerhet.

Ivan Basso 2006-ban és 2010-ben nyerte meg az Olasz Körversenyt, de pályafutása során nyert Dán Kört, Trentinói Körversenyt és Criterium Internationalt is.

A kerekes szabadidejében szívesen kertészkedik, amelyre az elkövetkezendő időszakban bőven lesz ideje, mintahogyan szeretne minél több időt tölteni három gyermekével is.   

Kép forrása: Photo Pin - a szabadon felhasználható és szerkeszthető képek gyűjteménye

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus
tuttobici
bikeexpress
samcycling
triumviragos
ekszermeglepetes